Univerzitet Crne Gore: Raspisaće se konkurs za dekane dva fakulteta - Vijesti.me
ODLUKA UPRAVNOG ODBORA

Univerzitet Crne Gore: Raspisaće se konkurs za dekane dva fakulteta

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, Duško Bjelica, kazao je da je donešena odluka o politici novog zapošljavanja na Univerzitetu Crne Gore, kojom se obezbjeđuje racionalizacija zapošljavanja, odnosno uređuje postupak odobrenja novog zapošljavanja na organizacionim i unutrašnjim jedinicama Univerziteta, kao i obim i rokovi preispitivanja optimalnog broja zaposlenih

Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore (Foto: Arhiva Vijesti)

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je na današnjoj sjednici donio odluku o raspisivanju konkursa za izbor dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i Fakulteta za turizam i hotelijerstvo.

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, Duško Bjelica, kazao je da je donešena odluka o politici novog zapošljavanja na Univerzitetu Crne Gore, kojom se obezbjeđuje racionalizacija zapošljavanja, odnosno uređuje postupak odobrenja novog zapošljavanja na organizacionim i unutrašnjim jedinicama Univerziteta, kao i obim i rokovi preispitivanja optimalnog broja zaposlenih.

Iz Univeziteta je saopšteno da se aktima o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta utvrđuje maksimalni broj zaposlenih na neodređeno vrijeme za svaku organizacionu i unutrašnju jedinicu u cilju obezbjeđenja finansijske održivosti i očuvanja stabilnosti budžeta Univerziteta Crne Gore.

“Upravni odbor nalaže organizaciju obavljanja poslova u skladu sa njihovom prirodom, načinom obavljanja i njihovom međusobnom funkcionalnom povezanošću, kao i ostvarivanje pune zaposlenosti svih izvršilaca na način adekvatan vrsti složenosti i obimu poslova, čime se rashodi za zarade svode na održiv nivo”, navodi se u saopštenju.

Odluka će biti objavljena u Biltenu Univerziteta Crne Gore, nakon čega će biti pravosnažna.

Na sjednici je, kako se dodaje, usvojen elaborat o opravdanosti osnivanja Centra izvrsnosti za istraživanja i inovacije, kao i Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na Biotehničkom fakultetu.

Usvojen je i Predlog izmjena i dopuna pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na organizacionim jedinicama Univerziteta Crne Gore.

Na sjednici su usvojene izmjene Pravilnika o postupku vrednovanja i načinu nagrađivanja zaposlenih za poseban doprinos razvoju i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta Crne Gore. Upravni odbor usvojio je prvi put i Pravilnik o zaštiti i zdravlju na radu.

Jednoglasno je usvojen Stav Upravnog odbora Unverziteta Crne Gore o odbacivanju manipulativnih navoda iz pamfleta U odbranu autonomije Univerziteta Crne Gore kao tvorevine grupe autora.