Upozorenje barskim vlastima: Odmah vratite đacima novac

"Kvalitet i uslovi obrazovanja... nisu pitanje kojim se treba baviti u susret bilo kojim izborima, niti prilikom usvajanja završnog računa za prošlu ili budžeta za sljedeću godinu"
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.11.2013. 18:57h

U polemiku oko činjenice da se u Baru iz lokalne kase ne plaća prevoz samo đacima OŠ “Mrkojevići”, uključio se juče i član Predsjedništva SDP i odbornik te partije u Skupštini opštine Bar Damir Rašketić.

On je istakao da je bio inicijator i predlagač Zaključaka Odbora za finansije i privredu barske Skupštine opštine od 18. decembra 2012. “koji su imali nepodijeljenu podršku svih članova Odbora”, a kojima je predviđeno obezbjeđenje novca za pokriće tih troškova tokom 2013.

“Naša djeca nijesu interes bilo koje političke partije, već interes i budućnost svih nas. Skupština opštine Bar je već zauzela jasan stav oko ovoga i očekujem da izvršna vlast u lokalnoj samoupravi ispuni ono što je u obavezi"

Ističući da ne želi da ulazi u razloge ovakvog stanja i ocjenu da li je tu odgovornost na izvršnim organima lokalne samouprave ili menadžmentu u OŠ "Mrkojevići", Rašketić je dodao da zahtijeva da se predviđeni novac “u najkraćem roku realizuje za cijelu 2013. i pripadajuća sredstva refundiraju roditeljima”.

“Naša djeca nijesu interes bilo koje političke partije, već interes i budućnost svih nas. Skupština opštine Bar je već zauzela jasan stav oko ovoga i očekujem da izvršna vlast u lokalnoj samoupravi ispuni ono što je u obavezi. Time se čuva dignitet barske Skupštine i svih odbornika pojedinačno, posebno imajući u vidu da su u Izvještaju o planiranim i izvršenim rashodima od 1. januara do 30. septembra 2013. prikazana značajna prekoračenja u odnosu na plan na poziciji 431 -Transferi institucijama, pojedincima, javnom i nevladinom sektoru-sa koje je inače ova obaveza trebala biti izvršena-ukazao je Rašketić. On je zaključio da će u Skupštini opštine Bar insistirati da se i u budžetu za 2014. opredijeli novac za besplatan prevoz učenika na teritoriji cijele opštine, “kao i za nagrade i stipendije za najbolje učenike na nivou osnovnog i srednjeg obrazovanja”.

Bonus video: