Uprava policije: Barski policajci su bili vrijeđani, nisu se nedolično ponašali i nisu bili pijani

Uprava policije je saopštila da je policija dužna da postupi shodno Pravilniku o uslovima i načinu pružanja pomoći drzavnim organima, organima državne uprave, organima lokalne samouprave i pravnim licima u postupku izvršenja njihovih odluka, kad god se za to steknu uslovi
3407 pregleda 11 komentar(a)
Policija sinoć odvodi jednog od protestanata, Foto: Pribtscreen
Policija sinoć odvodi jednog od protestanata, Foto: Pribtscreen

Uprava policije saopštila je večeras da nije tačno da su se barski policajci tokom pružanja asistencije pravnom licu u izvršenju rješenja nedolično ponašali i da su bili u alhoholisanom stanju.

"Naprotiv, upravo su policijski službenici prilikom sprovođenja zakona bili vrijeđani od strane pojedinih okupljenih građana", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Građanska inicijativa (GI) je ranije večeras saopštila da su policajci ženama upućivali seksističke uvrede, a da ih je nekoliko bilo pijano.

Iz Uprave policije su poručili da su se obratili "povodom saopštenja Građanske inicijative a u kojem se navodi da su policijski službenici upućivali uvrede licima koja su pružala aktivni otpor u Baru, te da su se nedolično ponašali i da su neki od njih bili u alkoholisanom stanju".

Uprava policije je saopštila da je policija dužna da postupi shodno Pravilniku o uslovima i načinu pružanja pomoći drzavnim organima, organima državne uprave, organima lokalne samouprave i pravnim licima u postupku izvršenja njihovih odluka, kad god se za to steknu uslovi.

"Što je bilo slučaj sa pomenutom asistencijom pravnom licu, s tim što policija nije ovlašćena da ocjenjuje zakonitost odluke. Dakle, policija nije adresa za sporenje putem medija u vezi sa gradnjom vrtića",kazali su iz Uprave policije.

Policija je jutros u Baru ponovo krenula sa intervencijom i sprovođenjem sile nad demonstrantima koji su pokušavali da spriječe mehanizaciju da uđe u dvorište gimnazije. Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, jedna aktivistkinja koja je sjedjela na pločniku je uzviknula pripadnicima policije da je trudna i da je ostave na miru. Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, jedna aktivistkinja koja je sjedjela na pločniku je uzviknula pripadnicima policije da je trudna i da je ostave na miru.

Policija je sinoć u Baru tokom protesta na kome su građani blokirali ulaz na gradilište vrtića kod gimnazije kako bi spriječili ulazak teške građevinske mehanizacije, na silu pet učesnika protesta uvela u maricu.

Bonus video: