Uprava policije: Bezbjednosna situacija u 2013. je bila stabilna

Kao prioritetne, označene su i aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije, privrednog i finansijskog kriminaliteta
0 komentar(a)
Kolegijum uprave policije, Foto: Uprava policije
Kolegijum uprave policije, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 20.03.2014. 20:16h

Bezbjednosna situacija u prošloj godini bila je stabilna, a policijski službenici su u proteklom periodu efikasno izvršavali povjerene poslove i zadatke, ocijenio je prošireni kolegijum Uprave policije.

U policijskom kampu Zlatica danas je održan prošireni kolegijum Uprave policije, radi razmatranja rezultata rada Uprave policije i stanja bezbjednosti u prošloj godini, kojim je predsjedavao direktor Slavko Stojanović.

“Zaključeno je da će prioriteti u policijskom radu i dalje biti rasvjetljavanja dva ubistva, počinjena tokom prošle godine, i ubistava iz prethodnog perioda, kao i rasvjetljavanje krivičnih djela počinjenih na štetu novinara Lidije Nikčević i Tufika Softića, slučajeva paljenja vozila u vlasništvu ND Vijesti i podmetanja eksplozivne naprave na štetu načelnika CB Bar, Miloša Radulovića”, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako je ocijenjeno, rezultati postignuti tokom prošle godine u većini segmenata policijskog rada bili su bolji u odnosu na godinu ranije. “Konstatovano je da je, bez obzira na poboljšanja, potrebno intenzivirati aktivnosti na terenu radi prevencije izvršenja, kao i rasvjetljavanja krivičnih djela koja su u radu”.

“Bezbjednosna situacija u 2013. godini je bila stabilna, a policijski službenici su u proteklom periodu efikasno izvršavali povjerene poslove i zadatke”, kaže se u saopštenju Uprave policije.

Kao prioritetne, označene su i aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije, privrednog i finansijskog kriminaliteta.

Bonus video: