Uprava policije: Netačni navodi Muftijstva sandžačkog

"Policijski službenici na Graničnom prelazu Dračenovac nijesu imali najavu zvanične delegacije Islamske zajednice"
72 pregleda 29 komentar(a)
granica, granični prelaz, Danska, Foto: Thelocal.de
granica, granični prelaz, Danska, Foto: Thelocal.de
Ažurirano: 10.03.2015. 21:09h

Uprava Policije Crne Gore saopštila je da se navodi Muftijstva sandžačkog o navodnom "represivnom ponašanju" njihovih službenika na na graničnom prelazu Dračenovac netačni.

Saopšteno je da policijski službenici na Graničnom prelazu Dračenovac nijesu imali najavu zvanične delegacije Islamske zajednice Srbije jer takva najava prethodno nije upućena Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Muftijstvo sandžačkog saopštilo je ranije da su službenici UP „pod izgovorom traženja oružja vršili pretres lica i automobila bošnjačke nacionalnosti“.

"Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Berane su sinoć, 09. marta 2015. godine, oko 18,35 časova, na GP Dračenovac, zajedno sa carinskim službenicima, shodno zakonskim procedurama, izvršili redovnu graničnu kontrolu lica i vozila koja se vrši na graničnim prelazima prilikom pristupanja lica i vozila koja imaju namjeru da uđu na teritoriju naše države. Tom prilikom kontrolisano je vozilo u kojem se, između ostalih, nalazio i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, Muamer Zukorlić, kao i lica i vozila koja su se nalazila u pratnji ovog vozila. Sva lica sa pomenutim vozilima su nakon granične kontrole ušla u Crnu Goru. Ova lica su sa vozilima istog dana, dakle sinoć oko 23,00 časa, na istom graničnom prelazu napustila Crnu Goru", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: