Upravni sud poništio dvije odluke Fonda za manjine

68 pregleda 2 komentar(a)
Fond za manjine, Foto: Boris Pejović
Fond za manjine, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.06.2015. 12:35h

Upravni sud poništio je dvije odluke Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava o raspodjeli sredstava za prošlu godinu u iznosu većem od 740.000 eura.

Upravni sud poništio je, po tužbi Inicijative mladih za ljudska prava, Odluku Fonda od 26. februara prošle godine kojoj je tuženi na osnovu javnog konkursa raspodijelio blizu 498.000 eura.

Upravni sud je ocijenio da je Fond počinio bitnu povredu pravila upravnog postupka iz Zakona o opštem upravnom postupku, jer njegova odluka ne sadrži obrazloženje iz kojeg treba da proizilazi utvrđeno činjenično stanje, dokaze na kojima se odluka zasniva i razlozi koji su bili odlučni pri ocjeni dokaza.

Poništena je, po tužbi Građanske alijanse, Odluka o drugoj raspodjeli iz decembra prošle godine, kojom je na osnovu javnog konkursa raspodijeljeno više od 245.000 eura.

Sud je i prilikom poništenje te Odluke ocijenio da je Fond počinio bitnu povredu pravila upravnog postupka iz Zakona o opštem upravnom postupku, jer njegova odluka ne sadrži obrazloženje iz kojeg treba da proizilazi utvrđeno činjenično stanje, dokaze na kojima se odluka zasniva i razlozi koji su bili odlučni pri ocjeni dokaza.

Bonus video: