Uprkos lošim uslovima za život, građani Konika masovno podržali Vujanovića

"Ja sam za DPS evo 18 godina, ali kad vidim neke stvari... ovo ne vodi ničemu, samo u propast..."
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.04.2013. 20:03h

Rupe na putevima, smeće na svakom koraku, blato, havarisani automobili i drugi otpad su svakodnevica mještana Konika, ali ih ni tmurna životna svakodnevnica nije spriječila da na minulim predsjedničkim izborima ubjedljivo podrže kandidata vlasti - Filipa Vujanovića.

Rijetki mještani koji su se odvažili da „Vijestima” imenom i prezimenom odgovore na pitanje da li je na Koniku baš sve tako idealno da bi se ponovo podržala vlast, ističu da uslovi za život nijesu dobri kao što bi se moglo naslutiti iz izbornog rezultata, ali da glasaju za vlast iz njima znanih razloga.

Mještani ističu da je nezaposlenost glavni problem, a potom loša infrastruktura i još gora ekološka situacija u naselju.

“Mlad sam, posla nemam, mučim se... otkupljujem auta, bavim se sekundarnim sirovinama, ali ne da nam inspekcija oka otvoriti. Bio bih prezadovoljan kad bi mi se samo dozvolilo da radim”, kazao je Radomir Kuković.

On smatra da su mještani Konika vjerovatno zadovoljni postojećim stanjem, “jer da nijesu - vjerovatno bi drugačije glasali”.

“Valjda ne može niko ničiju volju promijeniti i natjerati ih. Ako mi se nešto sviđa, idem za tim...”, kazao je Kuković.

Mještanka Zaga Karaz je kazala da je za vrijeme aktuelne vlasti naselje dobilo put i rasvjetu, ali da je za bolje uslove života potrebno još poraditi

Mještanka Zaga Karaz je kazala da je za vrijeme aktuelne vlasti naselje dobilo put i rasvjetu, ali da je za bolje uslove života potrebno još poraditi.

“Zemlja je u krizi. ..Treba još mnogo toga uraditi, poboljšati zdravstvo, spriječiti korupciju. Pod broj jedan trebalo bi da bude zaposlenje, jer ima dosta nezaposlenih. Znate da je ovdje manje školovanih ljudi, ali treba i njima naći posao bez obzira na sve”, smatra Karaz.

Predsjednik MZ Konik Andrija Čađenović nije želio detaljnije da komentariše izborne rezultate na Koniku, ocijenivši da je "to slobodna volja građana na demokratskim izborima".

Mještanka Konika, koja je željela da ostane anonimna, tvrdi da su im uslovi za život “idealni”.

“Daj Bože, da budu bolji”, kazala je, upozorivši: “Sve je osiromašilo, nema se ni za hljeb”.

Pored legalne, brojne su i divlje deponije, Foto: Vesko Belojević

Mještanin koji, takođe, nije želio da mu se ime pominje u novinama, tvrdi da mu treba posao, jer mu država ne daje da drži otpad.

“Neću se baviti otpadom niti ću držati auta ako će mi ponuditi da radim nešto drugo u nekom preduzeću ili fabrici. Nije problem, radićemo svi. Ja sam za DPS evo 18 godina, ali kad vidim neke stvari... ovo ne vodi ničemu, samo u propast. Evo, mi mladi što ćemo da radimo”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Iako smatra da je veoma važno da se zaposli, penzioner sa Konika koji je želio anonimnost, tvrdi da je zadovljan što je u tom naselju mirno i što je sloboda i ljepota.

“Ovi odmah izbacuju neprijateljske zastave, a Milo i Vujanović to neće”, tvrdi on.

Uzdaju se u Filipa jer ga znaju odavno

Odgovarajući na pitanje zašto toliko nazaposlenih, uprkos svemu, podržava vlast, Karaz je istakla da se nadaju u Vujanovića, “jer ga znaju odavno”.

“Nadam se i ja... Imam unučad nezaposlenu. Već tri, četiri godine se nadaju zaposlenju. Kao i svi, šta da radimo”, kazala je Karaz.

Lekić dobio i na Mugošinoj Marezi

U većini prigradskih naselja kandidat opozicije Miodrag Lekić dobio je znatno više glasova nego Vujanović. Stanovnici Mareze, koji su glasali na nekoliko birališta u Tološima, nijesu pružili podršku svom komšiji Miomiru Mugoši, jer je u Tološima kandidat opozicije imao nešto više od 1.000 glasova prednosti.

U Maslinama je Lekić imao oko 1.700 glasova prednosti, Zagoriču 2.115, Starom aerodromu oko 500 glasova, MZ Proleter 322, a više glasova je osvojio i na Zabjelu... Lekić je u Podgorici ukupno dobio oko 5.000 glasova više od Vujanovića.

Galerija

Bonus video: