URA: Presudom Vrhovnog suda o smjeni Mićunovića pravno-formalno jasno da je RTCG otet od građana

U URA navode i da će DPS, opet kada dođu kritike o medijskim slobodma sa briselskih i inostranih adresa, "krivce naći u samoj Evropskoj uniji a ne u njima"
605 pregleda 0 komentar(a)
Sa jednog od građanskih protesta, Foto: Građanski pokret URA
Sa jednog od građanskih protesta, Foto: Građanski pokret URA

Odluka Vrhovnog suda po kojem je smjena direktora TVCG Vladana Mićunovića izvršena nezakonski očekivana je, znajući da je taj potez bio isključivo partijski i vanzakonski motivisan u operaciji "otimačine javnog servisa" od svojih vlasnika – građana Crne Gore, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

"Tako je i sada makar pravno-formalno jasno da je Javni servis Crne Gore (RTCG) nezakonski otet od građana i da njime i danas upravljaju partijski vojnici DPS-a, koji su većina i u Savjetu ovog javnog emitera. No, i prije svega toga isto je pisalo i u zadnjem izvještaju Stejt dipartmenta o stanju u RTCG, gdje se navodi da je medijski servis građana Crne Gore doživio turbulencije političkom čistkom članova u Savjetu i postavljanjem sadašnjeg generalnog direktora Božidara Šundića na čelu, koji je kako se iz dokumenta navodi, blizak Demokratskoj partiji socijalista. Taj dio izvještaja cenzurisan je na RTCG-u i do danas nije objavljen", ističu oni.

U URA navode i da će DPS, opet kada dođu kritike o medijskim slobodma sa briselskih i inostranih adresa, "krivce naći u samoj Evropskoj uniji a ne u njima".

"Optužiće Evropsku uniju za sabotiranje a neće prihvatiti sopstvenu odgovornost i krivicu u tome što su medijski javni servis svih građana Crne Gore stavili u svoju partijsku korist i oteli od njegovih stvarnih vlasnika – građana Crne Gore", zaključuju u ovoj partiji.

Bonus video: