Uredništvo TVCG iznenađeno reakcijama

Ocijenili su da je posebno nedopustivo što su pojedini stranački TV kritičari i personalno napali višestruko nagrađivane autorke dokumentarca, čije je emisije i Mitropolija objavila na svojoj internet stranici
11833 pregleda 137 komentar(a)
Zgrada RTCG-a, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković
Zgrada RTCG-a, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković

Uredništvo Televizije Crne Gore (TVCG) iznenađeno je reakcijama na dokumentarni film „Svjedok božje ljubavi“ koje, kako su naveli, ne problematizuju karakter poruka, već onoga ko je te poruke zabilježio.

Poslanički klub Demokratskog fronta pozvao je rukovodstvo TVCG da podnese ostavke zbog dokumentarne emisije o mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju koji je emitovan na prvom programu te medijske kuće. Sveštenik Nikola Pejović, glavni i odgovorni urednik Radija Svetigora rekao je da je emisija otkrila šta se skriva iza Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koje su njegove namjere i šta je konačan cilj.

Uredništvo TVCG je ocijenilo da je takva invertovana logika i zamjena teza ravna „onoj iz doba balvan revolucije u kojoj se, navodno, nije napadalo već žestoko uzvraćalo“.

Ocijenili su da je posebno nedopustivo što su pojedini stranački TV kritičari i personalno napali višestruko nagrađivane autorke dokumentarca, čije je emisije i Mitropolija objavila na svojoj internet stranici.

Kada je riječ o korišćenom materijalu, naveli su, on je preuzet iz izvora koji se nalaze na odjavnoj špici.

„Dakle, podrumi ANB-a, pričinjavaju se samo onima kojima se, iz srednjovjekovnih maglina, takođe pričinjava anti-srpstvo u Javnom servisu“, navodi se u reagovanju.

Uredništvo, kako su kazali, raduje što će Mitropolija promovisati emisiju na relevantnim međunarodnim adresama.

„Na tim adresama će ponovo biti viđeni osuđeni ratni zločinci , koje je Mitropolija rado ugošćavala i odlikovala i time aminovala njihova djela“, kaže se u reagovanju.

Na drugoj strani, dodali su, žalosno je što se u emisiji vidi varnica koja može zapaliti region a ne u paljenju crnogorske zastave na Ambasadi u Beograd

Bonus video: