Uručene diplome i nagrade žabljačkim maturantima

462 pregleda 0 komentar(a)
Sa dodjele nagrada i diploma, Foto: Obrad Pješivac
Sa dodjele nagrada i diploma, Foto: Obrad Pješivac

Četrdesetoj generaciji maturanata srednje škole „17. septembar“ sa Žabljaka, gimnazijalcima i tehničarima ugostiteljstva, danas su u prisustvu profesora, roditelja i predstavnika lokalne uprave, građana i turista, uručene diplome i druge nagrade.

Đacima generacije, po opštem uspjehu „jake vrlodobre“, proglašene su Stefan Šljivančanin, kod gimnazijalaca i Dragana Karadžić kod ugostitelja.

Dobitnici Luče I su Luka Božović, Milorad i Una Obradović i Stefan Šljivančanin a Luče II Tijana Bojović, Ivana Grbović, Nevenka Dacić, Todor Pajović i Ilinka Roćen.

Prolaznost žabljačkih maturanata je stoprocentna, kazao je u svečanom govoru direktor škole Živorad Bojović.

"Šta drugo reći za ovakav uspjeh bez da je vrijedan poštovanja i da je na nivou postignutih rezultata u prethodnim godinama. Zbog ovoga, svim našim učenicima čestitam na postignutim rezultatima. Isto tako svojim kolegama profesorima čestitam na vrijednom, pregalačkom i savjesnom radu u ovoj školskoj godini. Ovi uspjesi jesu rezultat rada svih učenika i radnika škole, ali isto tako i velike podrške roditelja i lokalne zajednice", kazao je on i dodao da je svih 20 maturanata maturanta gimnazije završilo razred sa odličnim uspjehom a od devet maturanata stručne škole šest odlikaša, dva vrlodobra i jedan dobar.

Bojović je podsjetio na brojne učeničke uspjehe na državnim i međunarodnim takmičenjima, realizaciji brojnih projekata i istakao da je po ocjeni Centra za stručno obrazovanje rad u školi izvanredan.

Svršenim srednjoškolcima on je poželio puno usjeha u daljem školovanju, životu i radu. Zahvalio se profesorima i roditeljima na doprinosu da iz škole kojom rukovodi izađe još jedna uspješna generacija.

Svršene maturante pozdravila je sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Žabljak Slađana Knežević i, po tradiciji, svim odlikašima uručila nagrade.

Svečanost u sali Centra za kulturu pratio je prigudan kulturno zabavni program koji su zajednički realizovali žabljački srednjoškolci.

Bonus video: