Uručene nagrade Amini, Ivanu i Đorđu, pobjednicima konkursa "Mladi heroji"

Cilj konkursa je, navode organizatori, da se vrijeme kada je dosta primjera narušenih izvornih vrijednosti u društvu, pronađu pravi mladi heroji u Crnoj Gori i predstave javnosti kao uzor svojim, ali i budućim generacijama
61 pregleda 0 komentar(a)
Amina Kuč
Amina Kuč
Ažurirano: 22.09.2017. 18:57h

Amini Kuč, Ivanu Marinoviću i Đorđu Murišiću, pobjednicima konkursa "Mladi heroji" koji su pokrenuli Sea Dance festival i Crnogorska komercijalna banka, sinoć su u podgoričkom hotelu Hilton uručena priznanja.

Nagrade iz kategorije “Kultura, umjetnost i kreativna industrija” pripale su učenici rožajske gimnazije "30. septembar" Amini Kuč, kao i reditelju Ivanu Marinoviću, dok je nagrada iz oblasti "Društveni aktivizam" otišla u ruke Đorđa Murišića.

Kuč je učenica rožajske gimnazije, mlada pjesnikinja i dobitnica lokalnih, državnih i regionalnih nagrada među kojima je prvo mjesto na međunarodnom 24. poetskom konkursu "Desanka Maksimović".

Ona, navode organizatori konkursa, posljednjih godina aktivno doprinosi svojoj zajednici kroz rad na pripremi manifestacija, pjesničkih večeri, pozorišnih predstava namijenjenih djeci sa posebnim potrebama i vulnerabilnih grupa.

U istoj kategoriji priznanje je dobio i Novljanin Ivan Marinović, autor nagrađivanih kratkometražnih filmova "Paskva" i "Fali more drž se kraja", kao i dugometražnog ostvarenja "Igla ispod praga", koje je bilo crnogorski kandidat za Oskara prošle godine.

Mladi Novljanin Đorđe Murišić, nakon što je pobijedio teško oboljenje Non Hočkin limfoma, stečeno iskustvo iskoristo kroz rad u sklopu Udruženja roditelja djece koja su oboljela od kancera "Fenix Crna Gora", kako bi edukovao svoje vršnjake, pomogao im i pružio podršku u borbi protiv ove opake bolesti.

Murišić je osvojio i nagradu "Mastercard", koja će mu kao pasioniranom obožavaocu fudbala, omogućiti odlazak na derbi kvalifikacija Lige šampiona, utakmicu Bajern Minhen - Pari sen Žermen.

Cilj konkursa je, navode organizatori, da se vrijeme kada je dosta primjera narušenih izvornih vrijednosti u društvu, pronađu pravi mladi heroji u Crnoj Gori i predstave javnosti kao uzor svojim, ali i budućim generacijama.

Bonus video: