Uručene stipendije "Regionalnog vodovoda" najboljim studentima

Stipendije će biti uplaćivane u deset mjesečnih rata u iznosu od po 200 eura na žiro-račun studenata, počev od 1. januara naredne godine
71 pregleda 0 komentar(a)
studenti, Foto: Regionalni vodovod Crnogorsko primorje
studenti, Foto: Regionalni vodovod Crnogorsko primorje
Ažurirano: 01.12.2016. 17:21h

Direktor JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Goran Jevrić dodijelio je danas stipendije šestoro najboljih studenata Tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore. Stipendije su prvi rezultat Memoranduma o saradnji u obrazovanju koji su krajem septembra potpisali rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić i direktor JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Goran Jevrić.

Stipendije će biti uplaćivane u deset mjesečnih rata u iznosu od po 200 eura na žiro-račun studenata, počev od 1. januara naredne godine.

Dobitnici stipendija su studentkinja treće godine Metalurško-tehnološkog fakulteta (MTF) Ivana Banićević (indeks uspjeha 9.94), student četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta (ETF) Amar Zejnilović (indeks uspjeha 9.57), student četvrte godine ETF Aleksandar Boričić (indeks uspjeha 9.53), student četvrte godine ETF Slobodan Zeković (indeks uspjeha 9.51), studentkinja četvrte godine MTF Jovana Vučković (indeks uspjeha 9.44) i student treće godine ETF Mićo Kontić (indeks uspjeha 8.81).

Jevrić je kazao da ohrabruje činjenica da se u relativno kratkom vremenskom roku, na konkurs koji je raspisalo JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, prijavio veliki broj studenata „sa impresivnim rezultatima postignutim u toku studija, što je siguran znak da država Crna Gora raspolaže dragocjenim kapacitetima koji će u budućnosti na kvalitetan način upravljati državom i kontinuirano doprinositi daljem ekonomskom razvoju i unaprjeđenju životnog standarda stanovništva“.

„U tom smislu JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje će, kao društveno odgovorno preduzeće, i u budućnosti nastaviti da podržava slične inicijative“, naglasio je on i pozvao i druga preduzeća, bez obzira da li su u državnom ili privatnom vlasništvu, da dodatno podrže ovakve aktivnosti.

Jevrić se posebno zahvalio rektorki Radmili Vojvodić na razumijevanju i spremnosti za zajedničku saradnju koja će, pored aktivnosti u vezi sa stipendiranjem studenata Univerziteta Crne Gore, podrazumijevati i razmjenu iskustava i ekspertske podrške pri pripremi naučnih radova, te stručno usavršavanje studenata i naučnog osoblja u funkcionalnim kapacitetima JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“.

Rektorka Radmila Vojvodić navela je da je današnji događaj „izuzetan primjer ne samo dijaloga i saradnje sa društvom i privrednim okruženjem Univerziteta, nego jedan uputan, za sve druge, primjer društvene korisnosti, jednog izuzetnog gesta koji znači pogotovo studentima“.

„Nama je to jedan korak u saradnji sa ovim složenim i izuzetno važnim privrednim sistemom kakav je JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“. Ta saradnja će se, zahvaljujući Memorandumu, odnositi i na projektnu i konsultantsku saradnju, na mogućnost uspostavljanja nastavne baze ovdje za određeni broj studenata Tehničkih fakulteta, jer ćemo mi već od sljedeće studijske godine ući u novi reformisani program studija koji podrazumijeva praktičnu nastavu, razvijanje vještina i znanja“, podsjetila je rektorka.

Vojvodić je navela da nije „puki diktat ta moderna priča povezivanja obrazovanja i tržišta rada, obrazovanja i društva i privrede“. To je, kako je objasnila, nasušna potreba savremenog svijeta i Crne Gore „u ovom specifičnom trenutku razvojnog zamajca“.

Studentkinja Ivana Banićević sa Metalurško-tehnološkog fakulteta navela je da je stipendija podstrek za nju, a vjeruje i za ostale studente.

„Činjenica da neko primjećuje i nagrađuje naš rad je dovoljna motivacija da nastavimo ovako, a možda i još bolje. Tako da sam zahvalna Regionalnom vodovodu na ukazanoj podršci i povjerenju“, rekla je ona.

Student Elektrotehničkog fakulteta Amar Zejnilović smatra da je lijepo što u Crnoj Gori postoje firme koji podržavaju studente, a posebno one sa Tehničkih fakulteta.

„Tako nam daju motiv da napredujemo još više i da pomognemo kako firmama koje nama pomažu, tako i čitavoj Crnoj Gori. Tako da stipendije mnogo znače. Neka ovo bude primjer drugim firmama kako da se ponašaju, jer mislim da je ulaganje u mlade najbolje ulaganje. To je ulaganje u državu“, zaključio je on.

Ceremoniji uručenja stipendija, koja je organizovana na vodoizvorištu Bolje Sestre, prisustvovali su dekani Elektrotehničkog fakulteta Zoran Veljović, Metalurško-tehnološkog Mira Vukčević, Mašinskog Igor Vušanović i Građevinskog fakulteta Srđa Aleksić, kao i predstavnici uprave Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje.

Bonus video: