Usaglašeno više od 30 mjera i aktivnosti

Za narednu sjednicu, koja bi trebalo da bude otvorena za javnost i održana u prvoj radnoj sedmici januara, ostalo je usaglašavanje preostalih mjera i aktivnosti kao i mjera i aktivnosti koje eventualno naknadno budu predložene
0 komentar(a)
Partnerstvo za otvorenu upravu, Foto: Gov.me
Partnerstvo za otvorenu upravu, Foto: Gov.me
Ažurirano: 25.12.2015. 20:25h

Operativni tim Partnerstva za otvorenu upravu do sada je usaglasio i usvojio više od 30 mjera i aktivnosti, uglavnom konsenzusom, saopšteno je iz tog tijela.

Na današnjoj sjednici su usaglašene i konsenzusom usvojene sve predložene mjere i aktivnosti koje se tiču slobodnog pristupa informacijama, transparentnosti rada Vlade i e-Uprave, osim predloženih mjera revitalizacije servisa "Glas građana – e-peticije".

"Član Operativnog tima iz nevladine organizacije MANS, Vuk Maraš, izrazio je rezervu prema predloženom proširivanju servisa na jedinice lokalne uprave, i zatražio da najprije servis profunkcioniše na državnom nivou, ocjenjujući da je razlog nefunkcionisanja servisa nedostatak političke volje", kaže se u saopštenju.

Predstavnici Vlade u Operativnom timu su ocijenili da je proširivanje servisa na lokalnu upravu jedan od uslova revitalizacije servisa "Glas građana – e-peticije".

"Ukupno je do sada usaglašeno i uglavnom usvojeno konsenzusom više od 30 mjera i aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Operativni tim se konsenzusom usaglasio da, bez obzira na činjenicu što je proces javnih konsultacija okončan, prihvati razmatranje svih mjera i aktivnosti koje eventualno budu predložene do konačnog usaglašavanja predloga akcionog plana.

Za narednu sjednicu, koja bi trebalo da bude otvorena za javnost i održana u prvoj radnoj sedmici januara, ostalo je usaglašavanje preostalih mjera i aktivnosti kao i mjera i aktivnosti koje eventualno naknadno budu predložene.

Bonus video: