Uspješna privrednica, potpredsjednica opštine BP: Majka, supruga i žena 21. vijeka

“Projektom Đalovića pećine i Đalovića klisure otvara se realna perspetkiva za razvoj. Sa prvim danima proljeća, počeće izgradnja puta do manastira Podvrh, a u toku je tender za žičaru. Uskoro ide i tender za projektnu dokumentaciju za unutrašnji dio pećine. Sredstva su opredijeljena kapitalnih budžetom države i to više nije prazna već aposlutna realna priča“
355 pregleda 32 komentar(a)
Nemša Omerhodžić, Foto: Privatna arhiva
Nemša Omerhodžić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.01.2017. 21:12h

Od prije sedam mjeseci najuspješna preduzetnica Nemša Nelka Omerhodžić je potpredsjednica Opštine Bijelo Polje.

Privrednica je, ali pokriva mjesto za društvene djelatnosti i kaže da joj nije bilo teško da spoji te oblasti.

“Svi poslovi su povezani. Bijelo Polje je velika opština i stalno imaju aktivnosti koje se moraju sprovoditi u kontinuitetu. Ipak, ako se trudite da uvijek od sebe dajete maksimum, rezultati su neminovni“.

Dok danas sve više preduzetnika svoju budućnost vidi u Podgorici i na primorju, Nemša je uz supruga Redžepa i tri sina sudbinu vezala za rodni grad, za koji kaže da vjeruje da ima realne nade da postane regionalni centar.

Razvoj bjelopoljske Opštine vidi, prije svega, u projektima razvoja planine Bjelasice, Đalovića klisure i Đalovića pećine.

“Projektom Đalovića pećine i Đalovića klisure otvara se realna perspetkiva za razvoj. Sa prvim danima proljeća, počeće izgradnja puta do manastira Podvrh, a u toku je tender za žičaru. Uskoro ide i tender za projektnu dokumentaciju za unutrašnji dio pećine. Sredstva su opredijeljena kapitalnih budžetom države i to više nije prazna već aposlutna realna priča“.

Nakon 25 godina preduzetničkog staža, Omerhodžićeva je prošlog mjeseca dobila nagradu za “Naj ženu 21 vijeka”, Marketinške agencije AIRLI NIVO iz Beograda.

Nagrade su dodijeljene u 26 kategorija za različite oblasti, a dobitnice su sa prostora bivše SFRJ.

„Nagrada mi je važna jer negdje predstavlja ovjeru mog dosadašnjeg rada. Ono što me posebno raduje sto se osjećaj da sa svih nivoa dolazi velika podrška ženskom preduzetništvu. To je ujedno i dokaz da je ovom društvu stalo do vrijednih ljudi“.

Ona kaže da nakon preuzimanja funkcije sve više posla u privatnoj firmi obavljaju sinovi i da je slobodnog vremena sve manje.

“Najdragocjenije trenutke odmora provodim u druženju sa unukama”.

Od male knjižare do štamparije sa 72 radnika za četvrt vijeka

Omerhodžićeva je privatni biznis započela prije dvije i po decenije, kada je sa suprugom osnovala štampariju Merkator internacional. Uz podršku supruga, ona kaže da je je od male knjižare izgradila modernu štampariju sa 72 zaposlenih.

Tvrdi da u firmi od osnivanja nije bilo otpuštanja radnika niti kašnjenja zarada.

Priča da su prvu štamparsku mašinu kupili od štednje smjestili je u podrum porodične kuće i uposlili jednog radnika. Omerhodžićeva je 2006. godine bila među 14 najuspješnjih žena u Crnoj Gori. Na poziv Evropske komisije, prije tri godine bila je na Samitu ženskog preduzetništva u Briselu.

Bonus video: