USS pozvala sve građane da se prvog maja pridruže protestnoj šetnji

On je istakao da vulgarni kapitalizam koji hara državom gazi ljudska prava, dostojanstvo i pretvara nas u siromašne, ekonomski zavisne građane
74 pregleda 13 komentar(a)
Unija slobodnih sindikata, Foto: Savo Prelević
Unija slobodnih sindikata, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.04.2015. 19:06h

Unija slobodnih sindikata pozvala je danas sve zaposlene, nezaposlene, penzionere, đake i studente da se 1. maja pridruže protestnoj šetnji koja će se održati pod parolom “Udahnimo slobodu”.

Generalni sekretar te organizacije Srđan Keković izjavio je da parolom “hoće da poruče i podsjete građane da smo robovi novog neoliberalnog poretka i našeg nečinjenja i mirenja sa sudbinom”.

On je istakao da vulgarni kapitalizam koji hara državom gazi ljudska prava, dostojanstvo i pretvara nas u siromašne, ekonomski zavisne građane.

“Ovog prvog maja poručimo da se većina nas nalazi u modernom, kreditnom, dužničkom, institucionalnom ropstvu...”, naglasio je Keković.

Rekao je da će protestna šetnja krenuti 1. maja u 10 časova sa Trga Republike, a da će detalje saopštiti 29. aprila.

On je naglasio da su ove godine po prvi put imali kontakt sa kolegama iz Saveza sindikata, ali da ipak nijesu dogovorili zajedničku manifestaciju, “tako da će svako raditi kako smatra da treba”.

Predsjednik Glavnog odbora USSCG Vukašin Zogović kazao je da iz Evropske konfederacije sindikata poručuju da je Evropa još uvijek u krizi i da mjere štednje nijesu bile uspješne.

“EU politike za rješavanje krize nijesu imale uspjeha, produbljuje se jaz između bogatih i siromašnih...”, rekao je.

Bonus video: