Uvijek na ulici, pa i u vrijeme koronavirusa

Nikšićki radnici Čistoće ne žele da daju izjave jer nijesu navikli na medijski publicitet
4327 pregleda 0 komentar(a)
Na poslu svako jutro u sedam časova, Foto: Luka Zeković
Na poslu svako jutro u sedam časova, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.04.2020. 20:52h

Ispred barake u blizini Elektroprivrede u Nikšiću, svako jutro u sedam sati okuplja se mala, ali vrijedna grupa radnika čistoće i gradskog zelenila. Bila korona ili ne, oni su uvijek tu. Razlika je jedino što sada nose i zaštitne maske. Vjerovatno dok čiste ulice i javne površine razmišljaju koliko je sve to bezbjedno za njih i porodice, ali to ne pokazuju.

Umjesto straha ili nezadovoljstva kod njih je prisutan osmijeh. Izgleda da se jedino “plaše“ novinara, jer čim su ugledali ekipu “Vijesti“ odmah su se latili kesa, kanti i metli i otišli da rade.

“U sektoru Čistoće imamo 36 radnika, dok ih je u Zelenilu 25. Šta mogu reći za njih? Da su najbolji mogući radnici, savršeni. U Nikšiću nijesam vidio radnike kao što su oni. Radio sam nekada u Željezari. Po radu i vrijednoći slični su radnicima Čeličane“, kazao je direktor JP Komunalno Miodrag Muratović.

„Nemoj mene. Slikaj njega... On je vrijedan“, dobacuje jedan radnik. „Slikaj onu dvojicu, oni su braća“, kaže drugi.

„Šta da kažem? Radim kao i do sada... Možda će ti on nešto reći, on voli da priča“, sa osmijehom kaže jedan od njih i pokazuje na kolegu koji tek što je stigao.

nkfkn
Radnici Komunalnog(Foto: Luka Zeković)

A kolega koji voli da priča, odmahuje rukom i odlazi da radi. Ne žele da daju izjave jer nijesu navikli na medijski publicitet. Oni su i prije korone bili tu, čistili ono što zaprljamo.

A toga je dosta - i prije i za vrijeme korone. A biće, nažalost, i nakon nje.

Bonus video: