Vandali lome u parku i na mostovima

Iz preduzeća su zamolili sugrađane da, ukoliko uoče, vandalsko ponašanje, to prijave Upravi policije
6 komentar(a)
park, mobilijar, Foto: Arhiva "Vijesti"
park, mobilijar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.07.2016. 11:17h

Mostovi Andrije Kažića, Blaža Jovanovića, Milenijum, Ruski most, brdo Gorica, trim staza Zlatička šuma, park Pobrežje i dječji park na Kruševcu su u prethodnom periodu više puta bili na meti vandala.

Iz preduzeća “Komunalne usluge” je saopšteno da su tom prilikom načinjene i velike štete.

“Na meti vandala su najčešće mostovi, parkovi, stambene četvrti, gdje se demolira i otuđuje oprema kao što su svjetiljke, razvodni ormari, kablovi, poklopci sa priključnih ploča na stubovima javne rasvjete, kao i poklopci sa šahti TK infrastrukture i slično”, navodi se u saopštenju.

Iz tog preduzeća su apelovali na nesavjesne sugrađane da ne uništavaju imovinu Glavnog grada na objektima javne rasvjete, jer na taj način narušavaju izgled grada, dovode u pitanje bezbjednost građana, “što u konačnom, opterećuje i budžet Glavnog grada”.

“Zbog učestalog problema otuđivanja velikog broja metalnih poklopaca, “Komunalne usluge” su prinuđene da samostalno izrađuju plastične poklopce da bi se nadoknadio njihov nedostatak i izbjegle nepoželjne posljedice dodira električnih instalacija koje su pod naponom”, navodi se u saopštenju.

Iz preduzeća su zamolili sugrađane da, ukoliko uoče, vandalsko ponašanje, to prijave Upravi policije, te da sve eventualne nedostatke na javnoj rasvjeti prijave na kontakt broj Komunalnih usluga 020 623 - 927 ili lično u prostorijama preduzeća.

Bonus video: