Vatrogasci, Bokan i Kovačević dobitnici Nagrade "19. decembar"

Načelnik Službe zaštite Andrija Čađenović kazao je “Vijestima” da je zahvalan građanima koji su ih kandidovali za prestižno priznanje, gradskoj upravi i državi
252 pregleda 0 komentar(a)
Opština Podgorica, Foto: Luka Zeković
Opština Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.12.2017. 19:45h

Služba zaštite Glavnog grada, privrednik i vlasnik kompanije "Voli” Dragan Bokan i kompozitor i kantautor Slobodan M. Kovačević dobitnici su Nagrade "19. decembar" za 2017. godinu, prestižnog priznanja koje se svake godine dodjeljuje povodom Dana oslobođenja Podgorice.

Podgorički vatrogasci su nagradu dobili za ostvarene rezultate u zaštiti života građana, njihove imovine i imovine Glavnog grada u velikim požarima 2017. godine. Bokan je priznanje dobio za posebne zasluge u poslovanju i postignute rezultate u unapređenju i podizanju kulture trgovine, dok je Kovačević nagrađen za izuzetan doprinos u muzičkom stvaralaštvu.

Načelnik Službe zaštite Andrija Čađenović kazao je “Vijestima” da je zahvalan građanima koji su ih kandidovali za prestižno priznanje, gradskoj upravi i državi.

“Ovo je svakako veliko priznanje i dodatni podstrek da i u budućem periodu budemo još bolji. Prvi put od postojanja Služba zaštite je dobila ovakvo priznanje…”, istakao je Čađenović.

Službu zaštite je za nagradu predložio Slobodan Boban Radošević i grupa građana sa 580 potpisa.

Kompozitor i kantautor Slobodan M. Kovačević je kazao da ga izuzetno raduje i da je presrećan što je dobio nagradu.

“Mislim da u ovim vremenima nagradu, prije svega treba zaslužiti. Iznad svega sam i zadovoljan i srećan, jer svima koji rade nešto, što je usmjereno ka nagradama, daje i stimulans, a i obavezu da i dalje rade, još kvalitetnije”, istakao je Kovačević.

On je kazao da je zbog svog priznatog 25-ogodišnjeg rada donekle i očekivao nagradu i zahvalio se svima koji su ga predložili za to priznanje.

Kovačevića je za nagradu predložila grupa građana sa 55 potpisa.

Privrednik i vlasnik kompanije „Voli“ Dragan Bokan kazao je da je zadovoljan i da mu nagrada puno znači, jer dolazi iz Glavnog grada i njegovih ljudi.

„Dobitnik sam sam mnogih nagrada i u Crnoj Gori i međunarodnih, ali moram reći da je ovo za mene druga 'po jačini' nagrada u Crnoj Gori... Ovo priznanje mi mora dati veći elan za još veći i bolji rad i da, zajedno sa svojom kompanijom, budem društveno odgovoran“, istakao je Bokan, zahvalivši se predlagačima i žiriju.

Njega je za nagradu predložila grupa građana (12 potpisa), privrednik i dobitnik Nagrade ″19. decembar″ Sreten Radonjić, ortoped i dobitnik Nagrade ″19. decembar″ dr Nermin Abdić, ljekar, i dobitnik Nagrade ″19. decembar″ Mihailo Kuliš, sportista i dobitnik Nagrade ″19. decembar″ Goran Radonjić, akademik Pavle Pejović - CANU, predsjednik Upravnog odbora KC dr Jefto Eraković, profesori Ekonomskog fakulteta Miodrag Jovović i Milivoje Radović, privrednik I vlasnik firme ″Glosarij″ Brano Martinović. Za nagradu su ga predložili i privrednik i vlasnik firme ″Volvox″ Vladan Ivanović, vlasnik kompanije ″Stadion″ Vojin Žugić i direktor ″Bemaxa″ Vesko Kovačević.

Za ovogodišnje dodjeljivanje Nagrade ″19. decembar″ podnijeti su predlozi za 12 kandidata, koji su ispunili formalno - pravne uslove za dodjelu nagrade.

Žiri je Odluku o dodjeli Nagrade ″19. decembar″ za 2017. godinu, donio tajnim glasanjem.

Bonus video: