Vatrogasci lomili prozore auta da ih požar ne uništi

. U jednom trenutku je postojala opasnost da će se požar proširiti na zgrade kojima je baraka okružena
11 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2015. 00:36h

U požaru koji je izbio oko ponoći u centru Podgorice u potpunosti je izgorio montažni objekat i oštećena su dva vozila.

Niko u požaru nije povrijeđen.

Oko dva sata poslije ponoći požar je lokalizovan.

Montažni objekat, koji nije imao nikavu namjenu, nalazi se u dvorišnom dijelu zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva i više poslovnica banaka i privrednih društava, u dijelu koji okružuju ulice Balšića, Novaka Miloševa i Vuka Karadžića.

U gašenju požara korišćeno je osam vatrogasnih vozila i 12 vatrogasaca. Vatrogasci su polomili stakla vozila "reno megan" PG EZ224 i "fiat brava" PG CP386, da bi mogli da odvuku auta od požara i spriječe da budu potpuno uništena. U jednom trenutku plamen je dostizao visinu preko trideset metara.

Vatrogasci su uspjeli da lokalizuju požar i speiječe da vatra zahvati stambene objekte koji se nalaze u neposrednoj blizini.

Na mjestu požara okupio se veliki broj građana. Mjesto požara obezbjeđivlo je i desetak službenika Uprave policije.

Stanari okolnih zgrada, od kojih je veliki broj posmatrao požar sa svojih prozora i balkona, rekli su da je napuštena baraka uglavnom služila kao mjesto okupljanja zavisnika od narkotika i beskućnika.

Vatrogasci i policija nijesu mogli da kažu šta može biti uzrok požara. Nekoliko stanara iz obližnje stambene zgrade kazali su da nijesu čuli nikakvu elspoloziju, osim "jako pucketanje".

Galerija

Bonus video: