Velika ekološka akcija u Orahovcu naredne sedmice

Svi učesnici akcije u Orahovcu će imati priliku da besplatno degustiraju zdrave, ispitane školjke i druge morske proizvode
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.04.2017. 13:33h

Obilježavajući Dan planete Zemlje, kao i ranijih godina, DOO “Školjke Boke", DOO ”Boka Gard Security”, JU Gimnazija- Kotor, OŠ "Savo Ilić", OŠ "Njegoš" i Institut za biologiju mora Kotor, u saradnji sa kompanijama "Expo" i "Napredak" iz Kotora, sprovešće više značajnih društveno-ekoloških i korisno-edukativnih aktivnosti.

Na uzgajalištu školjaka firme "Školjke Boke" u Orahovcu tako će 21. aprila u podne, biti organizovana akcija čiscenja lokacije od ušća rijeke Ljute do vodovoda Orahovac. Na ovom uzgajalištu poznatom po primjeni ekološki naprednih tehnologuija i materijala, očistiće se i solarni paneli koji služe za napajanje strujom, objekat na uzgajalištu izgrađen od prirodnih materijala, suvo zidani eksperimentalni bazen, te filter vodocrpnika iz izvora. Obaviće se i prekopavanje komposta- organskog đubriva na zelenim površinama oko uzgajališta, sadnja drveta u moru-hidropona i postavljanja hranilica za ptice.

“Svi učesnici pomenute akcije koji su u mogućnosti, na lokaciju će doći biciklima. Naravno, po završetku predviđenih aktivnosti odrzaće se ekološki čas o značaju i uticaju svih nas na životnu sredinu koja nas opominje da smo u obavezi da se prema njoj ophodimo kao valja da bi i ona nama pružila zdraviju i srećniju budućnost”, najavio je danas vlasnik kompanije “Školjke Boke” i poznati ekološki aktivista iz Kotora Nevres Đerić.

Svi učesnici akcije u Orahovcu će imati priliku da besplatno degustiraju zdrave, ispitane školjke i druge morske proizvode.

Galerija

Bonus video: