Veliki broj građana sa seoskog područja bez struje

Nevrijeme prouzrokovalo kvarove na elektrodistributivnoj mreži
80 pregleda 0 komentar(a)
dalekovod, Foto: Arhiva Vijesti
dalekovod, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.11.2012. 12:11h

Nevrijeme sa olujnim vjetrom i atmosferskim pražnjenjima, koje je zahvatilo Crnu Goru, prouzrokovalo je kvarove na elektrodistributivnoj mreži, zbog čega je veliki broj potrošača, uglavnom sa seoskog područja, bez struje, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Navodi se da je u Podgorici bilo više problema na gradskom području koji su otklonjeni pa se Glavni grad uredno snabdijeva električnom energijom.

Objašnjeno je da je nevrijeme izazvalo kvarove na dalekovodima Slap Zete, Podanje, Barutana, Bioče, Hoti, Srpska, Ponari, Vojni Logor.

"Bez napajanja su i potrošači dijela Danilovgrada i oni koji električnu energiju dobijaju putem trafostanice Masline 7", kaže se u saopštenju.

Gradski dio opštine Nikšić ima uredno napajanje električnom energijom.

"Međutim, jak vjetar je polomio više od 20 stubova u plužinskom kraju tako da oko 200 potrošača iz dijela Pivske planine, Šćepan pola i Crkvičkog polja, nijesu snabdjeveni električnom energijom. Na području Vilusa bez napona je područje Grahova, Trubjele i Golije", navodi se u saopštenju.

Iz EPCG saopštili da su gradovi na Crnogorskom primorju uredno snabdjeveni električnom energijom

Navodi se da je u konzumu Berana energetska situacija stabilna.

"Olujni vjetar je na području Plava i Gusinja polomio oko 30 stubova. Potrošači su snabdjeveni električnom energijom a radi se na opravci i zamjeni stubova. U Andrijevici je došlo do ispada dva izvoda za Kralje i Konjuhe pa su bez napona potrošači sa toga područja", navode iz EPCG.

Kako su kazali, u Pljevljima su bez napajanja seoska područja Odžaka, Kosanice, Bobova, Đurđevića Tare i Mijakovića.

"Svi vazdušni 10 kV dalekovodi iz trafostanice 35/10 kV Žabljak i Njegovudja, jutros su bili bez napona pa su područja Virak, Borje, Šaranci, Novakovići i Aluga bez urednog napajanja električnom energijom", kazali su iz EPCG.

"Sve raspoložive ekipe Elektroprivrede Crne Gore su na terenu i rade na lociranju i otklanjanju kvarova kako bi u najkraćem roku kompletan konzum bio uredno snabdjeven električnom energijom"

Cetinje je sa bližom okolinom uredno je snabdjevena električnom energijom, a od sinoć su van mreže više dalekovoda u prigradskom i seoskom području.

"Bez napajanja elektrtričnom energijom su Ivanova Korita, Očinići, Vrela, Obzovica, Bajice, Rijeka Crnojevića, Dodoši, Karuč, Bobija, Žabljak Crnojevića, Meterizi, Ceklin i ostala sela toga kraja. Takođe, bez napajanja električnom energijom su i potrošači sa područja Čeva", naveli su iz EPCG.

Kako su kazali, gradovi na Crnogorskom primorju uredno su snabdjeveni električnom energijom.

U Baru je nevrijeme prouzrokovalo kvarove na nisko naponskoj mreži pa su trenutno potrošači sa seoskog područja u Velikom Pijesku, Baru i Ostrosu bez napajanja električnom energijom.

U Virpazaru su bez napajanja Karuč, dio Limljana, dio Brčela i dio Orahova sa oko 30 potrošača.

"Sve raspoložive ekipe Elektroprivrede Crne Gore su na terenu i rade na lociranju i otklanjanju kvarova kako bi u najkraćem roku kompletan konzum bio uredno snabdjeven električnom energijom", poručeno je iz EPCG.

Bonus video: