Veliko nevrijeme u Ulcinju: Vjetar čupao drveće i nosio krovove

Načelnik Službe zaštite i spašavanja, Saubih Mehmeti kazao je da je većina priključnih puteva u Štoju i dalje blokirana oborenim stablima, kao i neki prstupni putevi kućicama na Adi Bojani
27715 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 10.07.2019. 21:07h

Jak olujni vjetar praćen kišom i grmljavinom koji je sinoć oko ponoći zahvatio područje Ulcinja čupao je drveće i nosio krovove s kuća.

Povrijeđenih nije bilo.

Nevrijeme koje je trajalo oko pola sata napravilo je "dar mar" u Limanu, ispod Starog grada, u Đeranama, na Velikoj Plaži i Adi Bojani.

Priopadnici Službe zaštite i spašavanja jutros su krčili put od Ulcinja ka Adi Bojani od desetina oborenih stabala.

Načelnik Službe, Saubih Mehmeti kazao je da je većina priključnih puteva u Štoju i dalje blokirana oborenim stablima, kao i neki prstupni putevi kućicama na Adi Bojani.

"U Limanu jedna kuća je ostala bez krova, a u Đernama tri. Ispod Starog rada borovi su pali na tri automobila stranih registarskih oznaka i načinili veliku materijalnu štetu", kazao je Mehmeti.

Naveo je da su štetu pretpjeli i zakupci kupališta, a da će uklanjanje oborenih stabala na Adi trajati najmanje dva dana.

Zakupac "Giovanni beach" kupališta Marko Škrelja kazao je da je pretrpio ogromnu štetu jer nijedan suncobran od oko 350 koliko ih ima više nije u upotrebi.

"Na susjednoj Kopakabani stradalo je 600 suncobrana. Oko 30 odsto od 1.800 ležaljki na obje plaže više nije u upotrebi, a vjetar je odnio i sunđere " kazao je Škrelja.

Olujni vjetar ponio je gotovo cijelu terasu jednog restorana na ušću Bojane nakon ciklona, nije više isti. Nevrijeme je danak uzelo i na Adi- suncobrani i ležaljke završili su u moru, borovi su padali na apartmane...

Galerija

Bonus video: