Veliko srce naših ragbista: Igrali za Miloša Džarlića uprkos buri

Svaki od igrača i službenih lica koji su se pojavili na terenu priložio je po tri eura, a i u publici je prikupljana pomoć
6 komentar(a)
Ragbi Crna Gora, Foto: Radomir Petrić
Ragbi Crna Gora, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 21.12.2014. 19:41h

Ragbi zajednica Crne Gore pokazala je još jednom svoje veliko srce i humanost.

Preko 50 igrača-amatera ovog sporta koji polako, ali sigurno pušta korijene i kod nas, uprkos veoma snažnoj buri odigrali su humanitarnu utakmicu „Jug-Sjever“ za pomoć Baraninu Milošu Džarliću (26), koji se od kraja prošlog mjeseca nalazi na liječenju u Švajcarskoj.

Selekcija „Juga“ - u kojo su bili ragbisti „Mornara“, „Arsenala“ i „Krstaša“ - dobila je sa 25:24 „Sjever“, za koji su igrali ragbisti “Nikšića“, „Lovćena“ i „Budućnosti“, no, ovdje je rezultat bio u drugom planu.

Svaki od igrača i službenih lica koji su se pojavili na terenu priložio je po tri eura, a i u publici je prikupljana pomoć.

Aleksandar Rakočević, predsjednik kluba domaćina - RK „Mornar“, rekao je da su istovremeno organizacijom ovog meča Barani proslavili i svoj prvi rođendan.

Nakon utakmice, snage su odmjerili juniori "Mornara" i "Arsenala", a meč je završen neriješeno sa po tri postignuta eseja.

Džarlić je nakon povrede ovog ljeta na moru operisan u Podgorici, nakon čega je upućen na švajcarsku kliniku gdje jedan dan boravka košta 2.100 eura, a njegovo liječenje zahtijeva sveobuhvatnu interdisciplinarnu terapiju kvadriplegije i prevazilazi finansijske mogućnosti njegove porodice.

Kompanija m:tel pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za liječenje Džarlića i korisnici te mreže mogu slati poruke za pomoć Milošu na 14525. Poruka može da sadrži bilo koje slovo, a cijena poslatog SMS-a je jedan euro.

Bonus video: