Veljović: Policija će spriječiti svaki oblik radikalnog djelovanja

"Pozivam građane da kao subjekt bezbjednosti savjesno i odgovorno doprinesu očuvanju mira i bezbjednosti i ne dozvole zloupotrebu i manipulisanje bilo koje vrste"
8625 pregleda 105 komentar(a)
Veselin Veljović, Foto: Twitter/PolicijaCG, Twitter/PolicijaCG, Twitter/PolicijaCG
Veselin Veljović, Foto: Twitter/PolicijaCG, Twitter/PolicijaCG, Twitter/PolicijaCG

Policijski službenici neće dozvoliti narušavanje javnog reda i mira prilikom javnih okupljanja i prema svima koji budu kršili zakon preduzimaće se zakonite mjere i radnje, kazao je danas direktor Uprave policije Veselin Veljović.

"Uprava policije u skladu sa svojim nadležnostima prati situaciju u odnosu na aktuelna dešavanja u Crnoj Gori i najavljena javna okupljanja i s tim u vezi preduzeće mjere i radnje iz svoje nadležnosti, prvenstveno preventivnog karaktera, kako bi javna okupljanja protekla u mirnoj atmosferi", kazao je Veljović.

On je napomenuo da će svi raspoloživi kapaciteti Uprave policije biće angažovani na očuvanju stabilnog javnog reda i mira i zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana, sprječavanju vršenja krivičnih djela i prekršaja i eventualnih napada na štićene objekte i efikasno zaštiti bezbjednost građana i države.

"Vjerujem da će organizatori javnih okupljanja ispuniti obaveze propisane zakonom te da će se svi uzdržati od bilo kakvog deliktnog ponašanja kako bi javna okupljanja protekla bez incidenata. Pozivam građane da kao subjekt bezbjednosti savjesno i odgovorno doprinesu očuvanju mira i bezbjednosti i ne dozvole zloupotrebu i manipulisanje bilo koje vrste", kazao je Veljović.

Bonus video: