Veselin Veljović okupio Zagoričane, učesnici prijetili novinarki "Vijesti"

Osim Veljovića, skupu su prisustvovali Miomir M. Mugoša, načelnik Komunalne, direktorica “Zelenila”, direktorica “Puteva”...
217 pregleda 58 komentar(a)
Veselin Veljović, Foto: Luka Zeković
Veselin Veljović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.05.2014. 06:51h

Savjetnik za odbranu i bezbjednost predsjednika Filipa Vujanovića i bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović prisustvovao je juče skupu u Zagoriču, sa kojeg su građani javno pozvani da u nedjelju glasaju za kandidata DPS-a Slavoljuba Stijepovića.

Veljović koji je sjedio na pročelju stola, postavljenog pored park-šume u Zagoriču, za kojim je bilo više od 100 ljudi, među kojima i policajac u uniformi, nije htio da odgovori na pitanja "Vijesti", između ostalih i da li smatra da, kao državni službenik, ima pravo da učestvuje u kampanji. On je kazao da ne želi da komentariše ništa, jer “ovo nije politički skup”.

Veljović je službenim automobilom stigao na skup u 17.50 časova. Ubrzo je počela gozba, a nedugo potom čovjek kojeg su oslovljavali sa Zoki, za koga “Vijesti” pretpostavljaju da je predsjednik MZ Zagorič Zoran Milačić, pozvao je mještane da glasaju za Stijepovića.

Veljović koji je sjedio na pročelju stola, postavljenog pored park-šume u Zagoriču, za kojim je bilo više od 100 ljudi, među kojima i policajac u uniformi, nije htio da odgovori na pitanja "Vijesti", između ostalih i da li smatra da, kao državni službenik, ima pravo da učestvuje u kampanji

“Zahvaljujemo se i Veselinu Veljoviću i Dušku Markoviću (ministru pravde)”, kazao je Milačić.

Većina kuća u tom naselju izgrađena je na uzurpiranom državnom zemljištu.

Veljović nije govorio na skupu, ali je prije gozbe razgovarao sa mještanima o problemimau naselju, često klimajući glavom.

On je početkom novembra 2013. godine, uoči lokalnih izbora u Mojkovcu, u policijskom kampu “Zlatica” održao predavanje desetinama policajaca, od kojih je većina porijeklom iz Mojkovca. “Vijesti” su tada objavile da je on na nenajavljenom skupu davao uputstva policajcima šta treba da urade do dana održavanja izbora. Veljović je, međutim, to demantovao, pojasnivši da je policajcima pričao o NATO integracijama.

Afera je okončana time što je Vujanović smijenio Veljovića, ali samo sa mjesta predstavnika u Savjetu za članstvo u NATO-u. Smijenjen je i komandant Specijalne antiterorističke jedinice Mladen Marković, nakon što je Unutrašnja kontrola utvrdila da je teže povrijedio službenu dužnost u vezi sa održavanjem skupa u kampu.

Veljović nije govorio na skupu, ali je prije gozbe razgovarao sa mještanima o problemimau naselju, često klimajući glavom

Reporteri “Vijesti” vidjeli su da je asfaltirano tek 2,5 metara puta u ulici u blizini groblja, a ostatak bi, tvrde mještani, trebalo da bude urađen ako pobijedi Stijepović.

Osim Veljovića, skupu su prisustvovali sekretar Sekretarijata za saobraćaj Miomir M. Mugoša, načelnik Komunalne policije Goran Janković, direktorica “Zelenila” Radmila Vujošević, direktorica “Puteva” Violeta Klikovac...

Učesnici skupa prijetili novinarki

Nekoliko mještana zaprijetilo je novinarki “Vijesti” da napusti skup zbog, kako su kazali, “bezbjednosti fotoreportera”, i da se “čiste” jer se održava “privatna žurka”.Nekoliko njih stajalo je na ulici, kako bi zaklonili Veljovića od objektiva.

Na konstataciju novinarke da se nalaze na javnoj površini, gdje je fotografisanje dozvoljeno, i upozorenje da će pozvati policiju, uglas su joj odgovorili da neće dozvoliti da se slikaju gosti skupa.

Mještani, bez obzira na sve, ipak neće dobiti vodu do izbora

Tehnički direktor “Vodovoda” Filip Makrid saopštio je da će prva faza vodovoda biti završena za nekoliko dana, ali da to ne znači da će mještani tog naselja dobiti vodu, jer tek predstoje glavni radovi.

On je pozvao građane da pokažu strpljenje, istakavši da je veliki broj njih kuće sagradio bez dozvole, na državnom zemljištu.

Bonus video: