VIDEO "Obale Lima se koriste za odlaganje drvne građe, otpada, ispuštaju se nepoznate tečnosti"

"Očigledno je da se na svakom mjestu površina oko Lima, koristi bez bilo kakve dozvole. Kao što smo i poručili, štitićemo Lim sa svih strana i nećemo dozvoliti dalje uništavanje ove rijeke"
2996 pregleda 0 komentar(a)
Obala Lima, Foto: Euromost
Obala Lima, Foto: Euromost

Nevladina organizacija (NVO) Euromost napravila je nove snimke iz vazduha, koji pokazuju kako izgleda obala rijeke Lim u Bijelom Polju, ispod kompanija koje se bave eksploataciom šljunka i proizvodnjom peleta, saopšteno je danas iz te NVO.

"Na snimcima se jasno vidi, kako se zloupotrijebljavaju obale Lima i kako se koriste za odlaganje drvne građe, raznog otpada i kako se ispuštaju nepoznate tečnosti. Danas smo zatražili od državnih i lokalnih inspekcija, da odmah reaguju, izađu na licu mjesta,izvrše inspekcijski nadzor, i zaštite na ovim mjestima Lim, kao i da obavijeste javnost, šta su preduzeli u ovim slučajevima", istakli su iz Euromosta.

Obala Lima
Obala Lima(Foto: Euromost)

Iz te NVO su dodali da su takođe tražili da se ispita, ko žmuri na nezakonito korišćenje državne površine, na obalama Lima, na kojim se, kako tvrde, odlaže razna drvna građa.

"Zašto se ne štiti državna imovina i da li znaju koliko svi proizvođači moraju po Zakonu, da se udalje od Lima i njenih obala. Očigledno je da se na svakom mjestu površina oko Lima, koristi bez bilo kakve dozvole. Kao što smo i poručili, štitićemo Lim sa svih strana i nećemo dozvoliti dalje uništavanje ove rijeke. Nastavljamo dalje, spremamo nove dokaze i pozivamo sve ljubitelje naše rijeke, da nam se pridruže u našim aktivnostima, da svi zajedno zaštitimo Lim. Na kraju se svima zahvaljujemo koji su uz nas, da zajedno zaštitimo Lim, posebno se zahvaljujemo svim crnogorskim medijima, koji su uvijek prvi tu, da spriječe, uništavanje Lima", poručili su iz Euromosta.

Bonus video: