"Viktorija ekspres" više ne prevozi đake: Tužilaštvo zovu da prekine farsu

Od države forsirani prevoznik “Simon vojaž” dampingovao je cijene u toj mjeri da nam se ne isplati da radimo, kaže Đuričanin
561 pregleda 7 komentar(a)
Viktorija ekspres, Foto: Tufik Softić
Viktorija ekspres, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 14.04.2017. 18:18h

Privatni prevoznik “Viktorija ekspres” prekinuo je prevoz đaka na sjeveru zbog, kako tvrde, nelojalnne konkurencije - firme “Simon vojaž” funkcionera DPS-a Mehmeda-Meša Adrovića.

Predstavnik “Viktorije” Slobodan Đuričanin kazao je da je prethodno obavio kontakte sa Ministarastvom prosvjete i da sada čekaju da li će biti proceuirane krivične prijave koje su ranije podnijeli protiv Adrovića i direktora nekih beranskih srednjih škola.

Najavljuje da će poslati još jednu urgenciju Specijalnom tužilaštvu, što je “posljednje što možemo da učinimo“.

“Ako bude reakcije tužilaštva i prekine se ova farsa i besmisleni rat sa 'Simonom', mi ćemo se sljedeće školske godine vratiti i sa većim brojem linija. Ako od svega ne bude ništa, onda nema smisla“, rekao je Đuričanin.

On kaže da su se na konačni prekid prevoza učenika odlučili zbog toga što je, kako tvrdi, od države forsirani prevoznik “Simon vojaž” dampingovao cijene u toj mjeri da se “Viktoriji” ne isplati da radi.

“Kada smo mi ušli u ovaj posao, ta firma je imala astronomske cijene - od Murine do Berana 98 eura za mjesečnu pretplatu. Mi smo išli sa realnim cijenama od 45 eura, a oni sada spuštaju cijene toliko da ubijaju svaku konkurenciju“, ističe Đuričanin.

On tvrdi da je “Simon Vojažu” omogućeno da dampinguje cijene tako što razliku u novcu nadoknađuju prikazivanjem većeg broja učenika nego što ih ima.

Adrović, šef DPS-a u Petnjici, ranije je odbacio optužbe, navodeći da je njegova firma velika, da zapošljava 100 radnika i da sve rade po zakonu.

Tvrdio je da je “Viktorija ekspres” “mala i neozbiljna firma koja nema ni licencu“.

“Vijesti” su imale uvid u licencu “Viktorije” za prevoz učenika.

“Znamo da iza Adrovića stoji DPS i država. Država im pomaže da pljačkaju narod. Mi smo zato prinuđeni da naše autobuse povučemo. Na gubitku će biti učenici i njihovi roditelji“, kaže Đuričanin.

Adrović je dospio u fokus pažnje kada su objelodanjeni snimci sa sjednica petnjičkog odbora DPS-a, koji svjedoče o političkoj korpuciji i zloupotrebi državnih resursa neposredno pred lokalne izbore u toj Opštini...

Biznis sa prevozom započeo je davno, dok je držao privatne autobuske linije prema inostranstvu.

Nakon toga, Adrović je kupio beransku kompaniju “Jugoprevoz”.

Bonus video: