Više od 1.000 gostiju u Pržnu, večeras koncert Sergeja Ćetkovića

"Utrošeno je 120 kilograma ribe za pripremu bodeta, a svi posjetioci mogli besplatno da degustiraju ovaj primorski specijalitet," kazala je Marović
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2015. 17:22h

Gastronomsko – turističko zabavna manifestacija Brodet fest u organizaciji Turističke organizacije Budve održava se danas u Pržnu, čime je i zvanično označen početak ovogodišnje ljetnje sezone u ovom primorskom mjestu na Budvanskoj rivijeri

Fešta, četvrta po redu, okupila je više od hiljadu posjetilaca.

Program je počeo u 18 časova defileom gradske muzike, nakon čega je ispred hotela Maestral za najmlađe organizovan dječiji program. Mališani su uz animaciju, slatkiše i ostale poslastice imali priliku da se opuste u dobro osmišljenoj zabavi koju su im pripremili organizatori.

I dok su se najmlađi zabavaljli, na rivi uz plažu, na nekoliko postvaljenih puktova, pripremano je lokalno jelo - specijalitet brodet.

Prema riječima portparolke TO Budve, Darija Marović, u saradnji sa Udruzenjem šefova kuhinje Crne Gore pripremljeno je 500 porcija brodeta.

"Utrošeno je 120 kilograma ribe za pripremu bodeta, a svi posjetioci mogli besplatno da degustiraju ovaj primorski specijalitet," kazala je Marović.

Osim brodeta, pripremljeni su i lokalne poslastice, koje su služene u “slatkom kutku”. Da fešta ne može bez dobrog domaćeg vin, pobrinuli su se lokalne vinarije.

Za dobar štimung tu su bile primorske klape “Castel Nuovo” i "Jedinstvo”, koje su svojim nastupom dale mediteranski pečat ovoj fešti.

Provod se nastavlja i večeras, jer oko 21 čas na centralnoj bini počinje zabavni dio programa “Brodet festa”. Prvo će nastupiti popularna mlada crnogorska pop pjevačica Nina Petkovic dok je glavna zvijezda ovogodišnje fešte popularni Sergej Ćetković.

Galerija

Bonus video: