Visoki sud u Londonu naložiće da se Subotiću zaplijeni imovina

Subotićevi advokati obavijestili su Sud da ne mogu da stupe u kontakt sa njim
102 pregleda 11 komentar(a)
Stanko Subotić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Stanko Subotić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.03.2014. 20:32h

Visoki sud u Londonu naložiće prinudnu naplatu nešto više od pola miliona eura sudskih troškova kontroverznom biznismenu Stanku Subotiću, jer nije poštovao presudu i do petka uplatio polovinu tog iznosa.

Subotićevi advokati obavijestili su Sud da ne mogu da stupe u kontakt sa njim, pa će on na osnovu ranijeg stava pokušati da naplati troškove prodajući Subotićeve nekretnine u Evropi.

Suđenje je okončano jesenas, kada se Londonski sud proglasio nenadležnim za Subotićevu tužbu protiv Ratka Kneževića za klevetu, kojom je za duševnu bol tražio 300.000 eura.

Odluka suda da troškovi idu na teret Subotića

Prijatelj premijera Mila Đukanovića je pokrenuo postupak nakon Kneževićevog svedočenja u postupku za ubistvo osnivača i urednika “Nacionala” Iva Pukanića i niza izjava u medijima, u kojima ga je povezivao sa višestrukim ubistvima, mafijom, švercom cigareta.

Advokati Kneževića, kako je rekao “Vijestima”, obavjestili su Visoki sud da Subotić posjeduje nekretnine u Švajcarskoj, Crnoj Gori i Srbiji, kako bi od njihovih vlasti Sud tražio pomoć u naplati troškova.

U Crnoj Gori se na njegovo ime vodi 464 kvadata na Svetom Stefanu, u komšiluku nekadašnje „Vile Montenegro“.

Vrijedna imovina na ostrvu Sveti Nikola upisana je na kompaniju „San investment“, iza koje stoji Subotić, ali je pod hipotekom Prve banke.

Knežević: Tražiću nadoknadu od Đukanovića, on mu je garant

Ratko Knežević rekao je “Vijestima” da je Subotić preko londonskog suda htio da opere biografiju i da to plati njegovim novcem.

”Ova igra najbolje otkriva njih, jer kad je izgubio spor Subotić bježi od obaveze. Ali siguran sam da će engleski Sud naći njegovu imovinu u Švajcarskoj, Kipru i u Crnoj Gori. Ja ću se obratiti Đukanoviću, koji je njegov prijatelj i garant, da ako Subotić ne plati, to učini 'časni' Milo Đukanović, koji nas je i upoznao,” rekao je Knežević.

Bonus video: