Visoki zvaničnici Poreske uprave renoviraju stanove i za 16,5 eura mjesečno

Među onima koji su dobili povoljne kredite su dva pomoćnika direktora
300 pregleda 0 komentar(a)
Poreska uprava, Foto: Luka Zeković
Poreska uprava, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.11.2018. 20:34h

Više visokih zvaničnika Poreske uprave dobilo je u prvoj polovini ove godine povoljne kredite za poboljšanje uslova stanovanja.

Iz Poreske uprave tvrde da kredite nisu dijelili, dok su “Vijesti” utvrdile da se radi o najmanje četiri zvaničnika koji će vraćati dug u mjesečni ratama i od 16,55 eura.

“Službenicima Poreske uprave iz budžeta za 2018. godinu nijesu dodjeljivana sredstva za rješavanje stambenog pitanja ili poboljšanje uslova stanovanja, a u istom nijesu ni planirana sredstva za rješavanje stambenog pitanja ili poboljšanje uslova stanovanja,” kazali su “Vijestima” iz institucije na čijem je čelu Miomir M. Mugoša.

Među onima koji su dobili povoljne kredite su dva pomoćnika direktora.

Kredit za poboljšanje uslova stanovanja utvrđuje se na osnovu obima radova koji procjenjuje stručna komisija Uprave za zajedničke poslove državnih organa, precizirano je Odlukom o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera. Ovaj kredit se dodjeljuje za period do 20 godina.

Iz Vlade nisu odgovorili da li su oni dodijelili pomenute kredite.

Najveći kredit - 14.000 eura dobio je 22. marta pomoćnik direktora u Sektoru za informacionu tehnologiju u oblasti poreskog sistema Predrag Škiljević.

Škiljević će kredit za poboljšanje uslova stanovanja vraćati u ratama od nepunih 58 eura mjesečno.

Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio je da je prošle godine primao nepunih 930 eura mjesečno, a pola godine primao i bonus od nepunih 230 eura mjesečno.

Vlasnik je stana od 75 metara kvadratnih, gdje je kao osnov sticanja upisao razmjenu. Osim toga prijavio da ima i pomoćnu zgradu, garažu i zemljište.

Istog dana kao i Škiljević, kredit za poboljšanje uslova stanovanja od 9.000 eura dobila je i pomoćnica direktora u Sektoru za ljudske resurse Biljana Jelić.

Ona će kredit otplaćivati u ratama od 86,73 eura, odnosno ni 10 odsto njene prijavljene mjesečne plate od 893 eura mjesečno.

U dostupnim kartonima na Agenciji za sprečavanje korupcije nema prijavljenih nekretnina.

Glavni poreski inspektor Nataša Damjanović dobila je 22. marta 9.000 eura kredita koji će otplaćivati u ratama od nepunih 29 eura.

Damjanović je vlasnica stana od 72 i garaže od 12 metara kvadratnih, za koje već ima stambeni kredit od 30.000 eura.

Ona je u svom imovinskom kartonu prijavila da njena plata iznosi malo više od 800 eura.

Načelnik Područne jedinice Bijelo Polje Tomislav Timotijević kredit od 9.000 eura dobio je početkom aprila.

Njega će otplaćivati u ratama od 16,55 eura.

Timotijevićevi su vlasnici dva stana od 42 i 85 metara kvadratnih, a supruga je vlasnica petine kuće i poslovnog prostora.

Stan od 85 metara kvadratnih uzeo je na otkup, a u kartonu za 2015. godinu prijavio da otplaćuje stambeni kredit od 15.000 eura u ratama od 105 eura.

U posljednjem imovinskom kartonu prijavio da je do kraja juna ove godine istovremeno bio odbornik u Skupštini opštine BP i načelnik gradske PJ.

Za prvi posao je prijavio da je primao nepunih 140 eura, a na drugom 750 eura.

Bonus video: