Vjetar oduvao baraku Bejkima Ajkunića sa Vrela ribničkih

Porodica Ajkunić je trenutno smještena kod rođaka, a Bejkim očekuje da društvo pomogne, jer mu je i sin teško bolestan
58 pregleda 0 komentar(a)
Bejkim Ajkunić, Foto: Vesko Belojević
Bejkim Ajkunić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.02.2012. 20:41h

Porodica Bejkima Ajkunića sa Vrela ribničkih ostala je bez krova nad glavom jer je vjetar orkanske snage u srijedu veče do temelja srušio njihovu baraku.

Ajkunić je rekao da se sve brzo odigralo i da nije uspio da izvuče namještaj iz baraka.

"Jedva smo izvukli živu glavu. U trenutku nijesam znao koje dijete prvo da uzmem u ruke. Vjetar je bio zaista jak, nosio je sve pred sobom, a lim sa krova zamalo mi je otkinuo glavu kad smo smo se našli ispred barake", rekao je Ajkunić.

Porodica Ajkunić je trenutno smještena kod rođaka, a Bejkim očekuje da društvo pomogne, jer mu je i sin teško bolestan. Njegov sin Smailj Ajkunić je prije nekoliko godina povrijeđen kada je na njega pala ploča već srušenog objekta prodavnice "Aljo Hot" na Koniku i od tada ima velike zdravstvene probleme.

"Smjestili smo se kod tetke, a zajedno sa njenom porodicom živimo u prostoriji od 13 metara kvadratnih. Tražio sam pomoć u Centru za socijalni rad, pisao Vladi ali niko nam se nije javio. Hranimo se u narodnoj kuhinji, a primam i 120 eura socijalne pomoći. Dva kauča, televizor i grijalica su ostali u srušenoj baraci a sada smo na teret tetkinoj porodici", rekao je Ajkunić.

On je apelovao na nadležne institucije i ljude dobre volje da mu pomognu.

Bonus video: