Vlada: Komisija za nestala lica potražuje 57 crnogorskih državljanina

Kako se navodi, Komisija je u saradnji sa komisijima i drugim asocijacijama država iz regiona, koje se bave tom problematikom, u proteklom periodu riješila i izvršila primopredaju posmrtnih ostataka 27 osobe nestale u oružanim sukobima na području bivše Jugoslavije
624 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore

Komisija za nestala lica potražuje 57 crnogorskih državljanina i osoba čiji su tražitelji, u vrijeme kad su prijavili njihov nestanak, imali prebivalište u Crnoj Gori, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o aktivnostima Komisije za nestala lica u prošloj godini, koja sadrži pregled svih aktivnosti pojedinačno u prethodnoj godini.

„Komisija potražuje 57 crnogorskih državljanina i osoba čiji su tražitelji, u vrijeme kad su prijavili njihov nestanak, imali prebivalište u Crnoj Gori, od čega se na teritoriji Kosova potražuju 44 osobe, na teritoriji Bosne i Hercegovine deset i na teritoriji Hrvatske tri osobe“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Komisija je u saradnji sa komisijima i drugim asocijacijama država iz regiona, koje se bave tom problematikom, u proteklom periodu riješila i izvršila primopredaju posmrtnih ostataka 27 osobe nestale u oružanim sukobima na području bivše Jugoslavije.

„Komisija sarađuje sa nadležnim ministarstvima, stručnjacima i forenzičarima, relevantnim međunarodnim organizacijama i institucijama, kao i sa porodicama nestalih, u cilju obezbjeđivanja sveobuhvatnog, profesionalnog i sistemskog pristupa u rješavanju tog pitanja“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: