Vlada ne može sanirati Dom revolucije do 2016. godine (video)

Vlada čeka da prođe kriza, pa da riješi problem star preko 20 godina, nikšićki Dom revolucije, u kome je nastradalo najmanje 12 osoba.
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2011. 19:11h

"Idejna rješenja za Dom revolucije u Nikšiću su spremna. Ekonomska kriza je omela planirani početak radova, a Vlada, Ministarstvo kulture, Direkcija za javne radove i Opština Nikšić i dalje su posvećeni tom poslu", rekla je "Vijestima" Danica Nikolić iz ministarstva kulture .

"Sigurno je da će izlazak iz krize i bolje finansijsko stanje u narednom periodu obezbijediti uslove da Nikšić dobije reprezentativan objekat kulture, kakav ovaj grad odavno zaslužuje. Prema Master planu ulaganja u infrastrukturu u sektorima obrazovanja, zdravlja, kulture, sporta i državne uprave za period."

Nikolićeva je rekla da je Vlada usvojila u januaru ove godine plan po kome se zavšetak izgradnje Doma revolucije predviđen je za 2016. godinu.

Prije dva dana nikšićki vatrogasci su iz Doma izvadili tijela sugrađana Save Ćuzovića (54) i Miće Jevtovića (28).

Iako su nevladine organizacije vodile kampanju da se Dom Revolucije propisno ogradi kako ne bi bio opasnost za građane, ništa se nije preduzelo.

Objekat ima 22.000 kvadrata, sa ogromnim prostorom ispod zemlje i rupama koje nijesu obilježene i posebnu u mraku ih je vrlo teško ili nemoguće primijetiti.

Bonus video: