Vlada potpisala ugovor o izgradnji trga u Plavu

"Trg će biti izgrađen na dijelu sadašnjeg dvorišta osnovne i srednje škole, na površini od blizu 4.000 metara kvadratnih"
742 pregleda 1 komentar(a)
Trg u Plavu, Foto: Printscreen
Trg u Plavu, Foto: Printscreen

Vlada Crne Gore opredijelila je, kroz Kapitalni budžet, oko 500.000 eura za izgradnju trga u Ulici Racina-čaršija u Plavu, saopšteno je iz Vlade CG.

Uprava javnih radova potpisala je sa nikšićkim preduzećem “LD Gradnja” doo ugovor o izgradnji ovog trga. Rok za završetak radova je 120 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

"Trg će biti izgrađen na dijelu sadašnjeg dvorišta osnovne i srednje škole, na površini od blizu 4.000 metara kvadratnih. Projektno rješenje je zasnovano na modernom uređenju gradskih javnih površina, istovremeno zadržavajući elemente tradicionalnog. Planirano je zadržavanje zdravog i visokodekorativnog zelenila, dok će zelenilo koje bude uklonjenjo tokom gradnje biti zamijenjeno novim sadnicama", navodi se u saopštenju.

Plato sadrži zonu za manifestacije u obliku amfiteatra, štandove, pješačku zonu kao i dječije igralište. Za popločavanje je predviđen prirodni kamen, otporan na habanje, udar i niske temperature.

Bonus video: