Vladi plac za Kuću građanskog društva

hodno memorandumu o razumijevanju između Vlade, Glavnog grada, Fonda Braće Rokfeler i Fondacije "Kuća građanskog društva", od 18. septembra 2015. godine, obaveza Glavnog grada je da za potrebe realizacije tog projekta ustupi Vladi, bez naknade, zemljište odgovarajuće površine.
73 pregleda 1 komentar(a)
Servisno skladišna zona, Foto: Arhiva Vijesti
Servisno skladišna zona, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.02.2017. 21:14h

Glavni grad će, ukoliko odbornici u Skupštini Glavnog grada daju 'zeleno svjetlo', prenijeti Vladi Crne Gore, bez naknade, zemljište od 3.679 kvadrata za potrebe izgradnje "Kuće građanskog društva".

U odluci, o kojoj će se raspravljati na sjednici 28.februara, se navodi da se zemljište nalazi na urbanističkoj parceli broj 19, u zahvatu DUP-a “Servisno-skladišna zona”-izmjene i dopune.

Shodno memorandumu o razumijevanju između Vlade, Glavnog grada, Fonda Braće Rokfeler i Fondacije "Kuća građanskog društva", od 18. septembra 2015. godine, obaveza Glavnog grada je da za potrebe realizacije tog projekta ustupi Vladi, bez naknade, zemljište odgovarajuće površine. Zemljište, kako se navodi, treba da je oslobođeno od naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta uz obavezu investitora da ga komunalno opremi.

Obaveza Vlade je, kako se navodi u dokumentu, da to zemljište ustupi na korišćenje Fondaciji "Kuća građanskog društva" za izgradnju objekta.

Prema memorandumu, obaveza Fonda braće Rokfeler, uz čiju je podršku osnovana Fondacija, je da pruži finansijsku podršku za izgradnju objekta.

“Shodno obavezi iz memoranduma, investitor se oslobađa naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, s tim što je dužan da o svom trošku izvrši kompletno komunalno opremanje građevinskog zemljišta do priključka na urbanističku parcelu, u skladu sa planskim dokumentom”, navodi se u odluci.

Investitor je, kako je precizirano, dužan da zemljište iskoristi isključivo za izgradnju i opremanje "Kuće građanskog društva".

Gradonačelnik se odlukom ovlašćuje da u ime Glavnog grada zaključi ugovor sa Vladom.

Bonus video: