Vlahović Glavnom gradu: Bavite se činjenicama, a ne izmišljotinama na moj račun

"Nvladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica je uvijek otvorena za saradnju sa Glavnim gradom, ali do sada nije postojalo interesovanje druge strane, izuzev saradnje sa “Čistoćom”"
413 pregleda 44 komentar(a)
Vlahović, Foto: Privatna arhiva
Vlahović, Foto: Privatna arhiva

Izvršni direktor NVU Prijatelji životinja Dragoje Vlahović kazao je da Glavni grad Podgorica treba da se bavi činjenicama, a ne izmišljotinama na njegov račun, pošto su iz Glavnog grada njemu poručili da nije dobro uporedio materijale i brojke vezane za trošak nabavke kanti za pseći izmet.

Glavni grad: Vlahoviću važno samo da se oglasi ne bi li prikupio koji poen kod donatora >>>

Saopštenje Vlahovića prenosimo integralno:

S obzirom na činjenicu da je Glavni grad u svom juče datom saopštenju pokušao da, iznoseći niz neistina, ozbiljno degradira mene lično i nevladinu organizaciju Prijatelji životinja Podgorica, dužnost mi je da javnost upoznam sa onim što je istina, a što e lako provjeriti.

Gospoda iz uprave Glavnog grada u saopštenju navode, citiram: “Očigledno je za Vlahovića važno samo da se oglasi, pa kako god to zvučalo, ne bi li prikupio koji poen kod donatora.” Ne zbog gore navedenih, jer oni to već znaju, pa mi je nejasno zašto posežu za neistinama, već zbog javnosti želim da saopštim da su ukupni prihodi organizacije na čijem sam čelu za 2017. godinu iznosili 842,00€, za 2018. godinu 245,00€, dok za tekuću godinu nije bilo uplata.

Kao dokaz na uvid dostavljam potvrdu o bilansu. Dakle, za dvije godine smo prihodovali jednu mjesečnu platu direktora neke opštinske službe. Svaki euro navedenog novca je uložen u zbrinjavanje i liječenje napuštenih životinja na teritoriji Podgorice, o kojima bi brigu trebale da vode službe Glavnog grada.

Uz pomenuta sredstva, uloženo je još makar duplo toliko novca iz džepova naših članova i mene lično, o čemi takođe posjedujem potvrde. I pored svega toga, organizacija na čijem sam čelu je u velikim dugovima, jer nemamo finansijsku podršku niti Glavnog grada, niti bilo koje institucije u ovoj državi ili van nje. To je takođe lako provjeriti.

O tome koliko ja lično i organizacija koju predstavljam ulažem truda u jačanju savjesti kod građana po pitanju brige o životinjama najbolje govori ogroman broj javnih nastupa, što u medijima, što putem društvenih mreža kroz veliki broj nastupa u emisijama, video snimaka koje emitujemo na društvenim mrežama, saopštenja, neposrednih razgovora sa građanma i tome slično. Zbog toga i jesmo jedna od najaktivnijih organizacija ovoga tipa u državi.

Naravno, dužnost i osnovna djelatnost nevladine organizacije je da se nekad i kritički odnosi prema institucijama, kada vidi da ne rade svoj posao kako treba. Da nisam samo kritički nastrojen dokazuju i moje pohvale u mnogim javnim nastupima na račun gradske firme “Čistoća” po pitanju rukovođenja podgoričkim azilom, kao i pohvale na račun Ministarstva poljoprivrede za posao odrađen u prethodnih godinu dana. Znam ja da ste vi navikli da vam neke nama srodne organizacije ćute na vaše greške i nerad vaših službi, ali meni to nije svojstveno, vjerovatno zbog toga što ovo radim srcem, a ne zbog ličnih interesa.

Pozivate me da se pridružim kolegama iz nevladinog sektora koji aktivno učestvuju u organizaciji i realizaciji brojnih zajedničkih aktivnosti, pa vas sad i javno obavještavam da je organizacija na čijem sam čelu članica “Koalicije za dobrobit životinja” u kojoj je još šest organizacija koje iza sebe imaju respektabilne rezultate. Otvoreni smo za saradnju sa svim institucijama i organizacijama koje na pravi način rade svoj posao i koje svojim djelovanjem ne nanose štetu zaštiti i dobrobiti životinja.

Na samom kraju, u vašem jučerašnjem saopštenju ste mene lično (imenom i prezimenom) označili kao osobu koja širi neistine, osobu koja zbog ličnih interesa i navodnih donacija kritikuje vaš rad i trud. Ja vas evo dokazima demantovah za sve što ste o meni iznijeli, a vama dajem priliku da demantujete moje tvrdnje i da javno objavite originalan tender o nabavci pomenutih korpi. Kako sam se bavio trgovinom više od šesnaest godina, mene ne možete ubijediti da transport, montaža i uračunat PDV na robu koštaju deset puta skuplje od same cijene tog artikla.

Dakle, molim vas da u buduće u saopštenjima iznosite dokumentovane činjenice, a ne neosnovane tvrdnje, koje je lako opovrgnuti. Ipak ste vi institucija koju finansiraju građani, pa stoga zaslužujemo da od vas čujemo samo istinu. I da zaključim, nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica je uvijek otvorena za saradnju sa Glavnim gradom, ali do sada nije postojalo interesovanje druge strane, izuzev saradnje sa “Čistoćom”, pa pozivamo gradsko rukovodstvo da predloži vid saradnje, jer na naše dopise nisu odgovarali pune četiri godine.

Bonus video: