Vlasnici budvanskih lokala ogorčeni: Nakon tri ujutro po hranu jedino kući

Načelnik Komunalne policije jasan je da neće nikome dozvoliti da radi preko dozvoljenog radnog vremena
168 pregleda 26 komentar(a)
Budva, šetalište, Foto: Vuk Lajović
Budva, šetalište, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 07.08.2013. 20:18h

Vlasnicima lokala brze hrane, trgovinskim objektima, kao i restoranima u Budvi, jasno je stavljeno do znanja da fajront mora biti u tri sata nakon ponoći, nakon što je Komunalna policija preksinoć podnijela prijave protiv vlasnika sedam kioska na šetalištu koje je zatekla otvorene oko pola četiri časa izjutra.

Do zatezanja odnosa između ugostitelja i inspekcija, došlo je nakon što je iz Uprave policije prije sedam dana na adresu Komunalne policije stigao dopis da se opštinska odluka o radnom vremenu mora striktno poštovati, jer upravo u jutarnjim satima ispred lokala brze hrane nerijetko dolazi do tuča i narušavanja javnog reda i mira.

Ugostitelji koji su pozvali “Vijesti”, te juče bili na sastanku u Komunalnoj policiji, ogorčeni su što se, kako tvrde, ta ista odluka ne odnosi na cijeli grad, čak i na ostale djelove šetališta, već, kažu, samo na dio kod gradske pošte, gdje se nalaze njihovi lokali, koji su ujedno i najpopularniji među posjetiocima Budve i mještanima.

“Zatvorili smo naše lokale u tri časa i kada smo se vraćali kućama, vidjeli smo da svi ostali u gradu rade. Zbog čega se odluka mora sprovoditi selektivno“, kazali u vlasnici lokala, kojima je nakon sastanka sa inspektorom, koji je protiv njih podnio prijave zbog prekoračenja, sugerisano da je prava adresa za žalbu Opština, koja jedino može promijeniti odluku o radnom vremenu.

Iako je opštinskom odlukom jasno precizirano da je radno vrijeme vikednom do dva sata izjutra, te da je plaćanjem takse od 200 eura fajront moguće pomjeriti do tri časa, godinama unazad inspekcija je prećutno odobravala da lokali brze hrane rade do pet izjutra, čak i duže.

Đukanović: Niko neće biti pošteđen

Načelnik Komunalne policije Slavko Đukanović jasan je da neće nikome dozvoliti da radi preko dozvoljenog radnog vremena i da se zakon mora poštovati.

“Komunalna policija u skladu sa odlukom kontroliše radno vrijeme svih objekata, kako ugostiteljskih, tako i trgovinskih. Pojedini ugostitelji su kršili odluku o radnom vremenu i radili nakon tri sata izjutra. Inspektori su reagovali, dali su nalog svima da zatvore objekte i da dođu kod nas u prostorije Komunalne policije da bi se protiv njih vodio dalji postupak. Mi ćemo i ubuduće sprovoditi odluku o radnom vremenu, onako kako je to predviđeno. Apsolutno niko neće biti pošteđen, nijedan lokal neće moći raditi duže od onoga što mu je dozvolom propisano“, naveo je Đukanović.

Imao je, dodaje, primjedbe od Uprave policije da se na šetalištu konstantno dešavaju problemi, fizički obračuni i svađe, tako da je to bio dodatni motiv.

Bonus video: