Vlasnik pasa će tužiti NVO Ruka šapi

Tomović potvrdio da psi pripadaju Jovetiću, koji je zakupio 2.000 kvadratnih metara napolju za karting i dio hale
106 pregleda 9 komentar(a)
psi Radoje Dakić, Foto: Čitalac "Vijesti"
psi Radoje Dakić, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 30.01.2015. 21:10h

Dva šar-peja, zatvorena u hali “Radoja Dakića”, čuvali su desetak dana opremu za karting zakupca Željka Jovetića.

Direktor “Radoja Dakića” Mihailo Tomović potvrdio je da psi pripadaju Jovetiću, koji je zakupio 2.000 kvadratnih metara napolju za karting i dio hale gdje je smjestio opremu.

Nevladina organizacija " Ruka šapi " podnijela je prije tri dana krivičnu prijavu protiv NN lica, koji su zatvorili gladne pse u napuštenoj hali.

Tomović tvrdi da je dozvolio da se uvedu dva odrasla šar-peja da čuvaju halu, u kojoj je, tvrdi, prethodno ukraden bakar i šinski razvodi u vrijednosti oko 10.000 eura.

“Ima mnogo lupeža kojima smetaju psi, jer nijesu mogli da uđu. S obzirom na to da samo dva stražara u smjeni čuvaju objekat od 10.000 kvadrata, lopovi mogu da se sakriju gdje hoće, kada se dobro organizuju”, kazao je Tomović.

Jovetić tvrdi da je upravo hrana koju je neko bacio psima bila uzrok što su raskrvarili jedan drugog, a sumnja da je neko to učinio namjerno.

“Radi se o ocu i sinu, psima gdje se ne zna ko je glavni. I naravno, ako im neko baci kost ili hranu, da će se poklati, kako bi dokazali nadmoć”, pojasnio je Jovetić. Istakao je da pse hrane odvojeno i da se trude da razmak između njih bude i nekoliko metara kako se ne bi potukli.

“Ako i nasrnu jedan na drugoga, skočimo da ih razdvojimo, a toga dana nije bilo nikoga unutra da ih razdvoji, već su se klali dok jedan od njih nije pao, u ovom slučaju otac”, kazao je Jovetić. On je rekao da će zbog rana koje su životinje zadobile i 84 eura, koliko je platio veterinaru, tužiti NVO “ Ruka šapi ”, jer su tvrdi, odgovorni za povrede njegovih ljubimaca.

Sumnja da su lopovi namjestili cijeli slučaj, zavadili pse, pozvali “ Ruka šapi ”, i na kraju uspjeli da ih istjeraju iz hale, kako bi nesmetano krali.

“Zašto bi neko bacio hranu i potom ih slikao kako se kolju? Ako su izgledali gladno, zašto ih nije slikao pa im bacio hranu? Pitam se da li ' Ruka šapi ' sarađuje sa lopovima? I kako zaštitnici pasa nijesu pozvali direktora ili vlasnika objekta da se raspitaju za kerove, prije nego li su bacili hranu”, kazao je Jovetić. Tvrdi da će zahvaljujući pomenutom udruženju lopovi imati prazan hangar, da uzmu “što im je volja”, jer su pse sklonili, kako bi se oporavili od povreda.

Upali „golfom” na posjed bez dozvole stražara

Jedan od stražara kazao je da su u utorak bez dozvole na imanje “Radoja Dakića” upali ljudi sa vozilom marke “golf 3” registarskih oznaka PG EV943.

Tomović je kazao da niko ne smije da upada na njihov posjed bez pitanja, a pogotovo ne da slika bez dozvole.

“Na kapiji je stražar i oni su bili dužni da ga pitaju da ih pusti da uđu. A ne da se samovoljno ponašaju i obavještavaju javnost o nečemu čega nema”, kazao je Tomović.

Bonus video: