Voda poskupljuje, stiže novi namet

“Ukoliko tokom naredne godine dođe do korekcije cijena, javnost će o tome biti blagovremeno obaviještena. Inače, usluge za odvoz komunalnog otpada, za građane i pravna lica, obračunavaju se po cijenama iz važećeg cjenovnika, koji se primjenjuje od 2007. godine”, istakli su iz „Čistoće”
61 pregleda 23 komentar(a)
Račun, Foto: Zoran Đurić
Račun, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.12.2016. 20:39h

Udar na budžet građana, iduće godine će biti još veći, pored poskupljenja struje od prvog januara, uvođenja komunalne naknade, i iz „Vodovoda i kanalizacije” su najavili da će 2017. povećati i cijenu vode.

Iz „Vodovoda i kanalizacije” su naveli da ne znaju koliko će biti povećanje, a formiran je radni tim, koji treba da pripremi predlog cijena vode i usluga odvođenja i prečiščavanja otpadnih voda .

Kubik vode košta 40 centi, a za odvođenje otpadnih voda plaća se 20 centi.

Glavni grad namjerava da građanima od prvog januara uvede komunalnu naknadu, a kolika će biti zavisiće od površine stana ili poslovnog prostora, kao i od zone, odnosno dijela Podgorice u kojem se nekretnina nalazi.

Ukoliko Skupština glavnog grada usvoji nacrt Odluke, komunalna naknada plaćaće se mjesečno.

Iz preduzeća „Čistoća” su saopštili da do kraja ove godine neće biti korekcije cijena za uslugu odvoza komunalnog otpada, za građane i pravna lica.

“Ukoliko tokom naredne godine dođe do korekcije cijena, javnost će o tome biti blagovremeno obaviještena. Inače, usluge za odvoz komunalnog otpada, za građane i pravna lica, obračunavaju se po cijenama iz važećeg cjenovnika, koji se primjenjuje od 2007. godine”, istakli su iz „Čistoće”.

Odbornica Demokrata Zdenka Popović navela je da vlast radi suprotno onome što su obećavali.

“Izbori su bili i prošli, a sve ono što su obećavali da će uraditi, poboljšati standard građana, unaprijediti ambijent za biznis, ne dešava se, nego suprotno. Najavljuju se poskupljenja, udar na budžet građana i opterećenja za mali i srednji biznis, uvođenjem komunalne naknade, najavljeno je i poskupljenje za deponovanje otpada, uvođenje novih taksi za legalizaciju, a zakon koji reguliše tu oblast stupa na snagu od marta”, istakla je Popović.

Ona je istakla da lokalna vlast uvodi nove namete, jer nema novca za plate velikom broju zaposlenih u administraciji i službama, a čiji broj se stalno povećava

Bonus video: