Vojni poligon neće uticati na stanje životne sredine

Predsjednik Opštine Kolašin razgovarao sa mještanima koji koriste katune na Sinjavini
1291 pregleda 2 komentar(a)
Katuni na Sinjavini, Foto: Dragana Šćepanović
Katuni na Sinjavini, Foto: Dragana Šćepanović

Mještani Lipovske Bistrice i Gornjeg Lipova na sastanku sa predsjednikom Opštine Milosavom Bulatovićem izrazili su brojne dileme i zabrinutost, kada je riječ o izgradnji vojnog poligona na Sinjavini.

To je nakon sastanka saopšteno iz Bulatovićeg kabineta, uz konstataciju da je lokalnoj upravi cilj da izgradnja tog objekta „donese ekonomski napredak selima i ljudima koji gravitiraju ka Sinjavini“.

Kolašinci su prethodno su pozvali mještane iz Danilovgrada i Mojkovca, koji koriste katune na toj planini, ali i njima i novinarima je, pred sam početka sastanka javljeno, „da predsjednik Opštine insistira da razgovara smo sa mještanima dvije kolašinske mjesne zajednice“. Bulatović je to naknadno objasnio „poštovanjem procedure“.

„Mještani smatraju da će izgradnja vojnog poligona i gađanja ugroziti kvalitet životne sredine i negativno uticati na zagađenost voda. Lokalna uprava od prvog dana kada je najavljena ova inicijativa pažljivo prati projektnu i građevinsku situaciju prije svega sa pozicije ekologije i zaštite životne sredine“, piše u saopštenju iz Bulatovićevog kabineta.

„Uvjeravam vas da ni VCG svojim činjenjem, ni Opština svojom saglasnošću, ne žele da ugroze potencijale Sinjavine.Tokom radnih sastanaka sa predstavnicima VCG, insistirali smo i dobili uvjeravanje da će biti tako“

Bonus video: