Vojska Crne Gore predstavila svoje ponude mladim Kolašincima: Možemo da budemo vaš uspješan poslodavac

"Nudimo podršku i ako studirate civilne fakultete u oblastima koje su nam potrebne“, kazao je Volkov
774 pregleda 0 komentar(a)
Sa građanskog sata, Foto: Dragana Šćepanović
Sa građanskog sata, Foto: Dragana Šćepanović

"Vojska može da vam obezbijedi besplatno školovanje na prestižnim vojnim akademijam,da vam omogući brojne životne izazove i iskustva i na kraju da vam garantuje zaposlenje. Nemojte da Vojsku Crne Gore tražite kada nemate gdje.Mi hoćemo da smo prvi izbor“- kazao je pomoćnik ministra odbrane Mihailo Volkov, predstavljajući prednosti Vojske mladim u Kolašinu, na takozvanom, građanskom satu.

On je kazao da oficiri imaju platu od 900 do 1.200 eura, ali i veliko interesovanje vlada za dobrovoljno služenje vojnog roka.

"Odvojte tri mjeseca drugačijeg života i otkrijte kako se u vama stvaraju vrijednosti koje nijeste znali da ih imate. Crnogorac ili Crnogorka za dobrovoljno služenje vojnog roka dobiju 275 eura mjesečeno što je najviše u regionu. Za sredndjoškolce je zanimljiv i atraktivan Ljetnji vojni kamp koji traje 15 dana i sadrži zanimlljivu obuku, koju mladi traže. Značajan broj polaznika Ljetnog vojnog Kampa VCG, kasnije nastavu Vojnu akademiju“, objasnio je Volkov mladim Kolašincima.

Prema njegovim riječima, Vojska može da buda uspješan poslodavac. Nakon završene srednje škole, kazao je on, pred mladima su su mogućnosti besplatnog školovanja na prestižnim vojnim akademijama u SAD, Italiiji, Engleskoj, Grčkoj... nakon kojih ih čeka zaposlenje.

"Mislim da u ovom trenutku nema humane misije u Crnoj Gori od zaposlenja, a Vojska Crne Gore je u prošloj godini zaposlila 220 lica. Nudimo podršku i ako studirate civilne fakultete u oblastima koje su nam potrebne. Sa stručnim srednjim školama smo potpisali ugovore o saradnji gdje se dio stručne nastave obavlja u našim centrima za obuku“, kazao je Volkov.

Bonus video: