Vojvodić: Smatrala sam da je za Bošnjak čast što se vraća akademskoj profesiji

"S obzirom na to da je mjesto savjetnika u rektoratu, koje je Bošnjak obavljala, ukinuto, smatrala sam da je cjelishodno da je prebacimo na Metalurško-tehnološki fakultet, jer je stručnjak iz te oblasti", objasnila je Vojvodićeva u sudu
664 pregleda 3 komentar(a)
Radmila Vojvodić, Foto: Screenshot (YouTube)
Radmila Vojvodić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 02.02.2018. 18:48h

Ne smatram degradacijom ako se neko rasporedi na radno mjesto koje odgovara njegovim kvalifikacijama i stručnim sposobnostima, čak i ako je platni koeficijent manji u odnosu na poziciju na koju je ranije bio raspoređen, kazala je bivša rektorka Radmila Vojvodić u Osnovnom sudu gdje je svjedočila u procesu koji je poslanica Branka Bošnjak (DF) pokrenula protiv Univerziteta Crne Gore (UCG).

Bošnjak je tužila UCG zbog nezakonitog raspoređivanja na drugo radno mjesto, nakon isteka mirovanja prava iz radnog odnosa zbog obavljanja poslaničke funkcije.

U tužbi se navodi i da nova sitematizacija nije imala pravno dejstvo u trenutku kad je Vojvodićeva ponudila Bošnjak novo radno mjesto, te da ono nije ni postojalo u važećim univerzitetskim propisima u momentu kada ga je rektorka ponudila.

Bošnjak je početkom novembra tražila da se vrati na posao u Rektoratu, a nova sistematizacija usvojena je krajem mjeseca.

"S obzirom na to da je mjesto savjetnika u rektoratu, koje je Bošnjak obavljala, ukinuto, smatrala sam da je cjelishodno da je prebacimo na Metalurško-tehnološki fakultet, jer je stručnjak iz te oblasti", objasnila je Vojvodićeva u sudu.

Istakla da je smatrala da je za Bošnjak "čast što se vraća akademskoj profesiji, a ne administrativnoj koju je obavljala u Rektoratu".

"Nije mi poznato da pravilnici o sistematizaciji nijesu stupili na snagu u trenutku kad sam potpisala ponudu za Bošnjak da pređe na drugo radno mjesto", navela je Vojvodićeva na suđenju pred sudijom Draganom Babovićem.

Bošnjak je kazala da je naučno zvanje doktora nauka i akademsko zvanje docenta stekla dok je radila u Rektoratu, a ne na MTF-u.

Bonus video: