Vojvodić: Stanje na tržištu rada se može promijeniti sadejstvom institucija i studenata

„Kao što smo se borili da ovaj forum postane stvarnost, isto tako ćemo se boriti da i posao postane stvarnost studenata Crne Gore“, kazao je Šćepanović
5 komentar(a)
Radmila Vojvodić, Foto: AIESEC Crna Gora
Radmila Vojvodić, Foto: AIESEC Crna Gora
Ažurirano: 14.05.2015. 13:02h

Stanje na tržištu rada može se promijeniti i poboljšati samo kroz sadejstvo institucija i studenata, ocijenila je rektor Univerziteta Crne Gore (UCG), Radmila Vojvodić, na prvom Montenegro Youth to Business forumu.

Vojvodić je na forumu, koji je realizovala studentska organizacija AIESEC, govorila o načinu na koji UCG priprema studente za tržište rada.

Ona je kazala da AIESEC i projekti kao što je Montenegro Youth to Business Forum, svima idu u korist.

Forum je okupio preko 120 studenata i oko 40 predstavinka Vlade, nevladinog i korporativnog sektora, na kom su se mladi upoznali sa stanjem na tržištu rada.

Forum je otvorila ministar rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević, a studentima se obratio i predsjednik AIESEC-a Crne Gore, Miloš Šćepanović.

„Kao što smo se borili da ovaj forum postane stvarnost, isto tako ćemo se boriti da i posao postane stvarnost studenata Crne Gore“, kazao je Šćepanović.

Počasni govornici na forumu su bili, redovni predavač na Ekonomskom fakultetu, Gordana Đurović, PR Porto Montengro, Danilo Kalezić i izvršni direktor kompanije DoMEn, Predrag Lešić.

Centralni događaj foruma bila je radionica Biserna ostrva, koju je realizovala Business Excellence Group, kompanija prepoznata po razvoju i organizovanju praktičnih programa poslovnih obuka.

Partnerske kompanije, Ernst&Young, Delta Holding, NLP i Porto Montenegro, realizovale su sedam različitih radionica, čije teme su bile, marketing, odnosi sa javnošću, poslovna komunikacija, prezentacione vještine, prodaja, time management i timski rad.

"Kroz razmijenu iskustava i praktične radionice studenti su, na forumu koji je održan u hotelu Ramada, naučili kako da se usavršavaju i postanu konkurentniji", saopšteno je iz AIESEC-a.

Bonus video: