Vojvodić: Stanje na tržištu rada se može promijeniti sadejstvom institucija i studenata - Vijesti.me
YOUTH TO BUSINESS FORUM

Vojvodić: Stanje na tržištu rada se može promijeniti sadejstvom institucija i studenata

„Kao što smo se borili da ovaj forum postane stvarnost, isto tako ćemo se boriti da i posao postane stvarnost studenata Crne Gore“, kazao je Šćepanović

Radmila Vojvodić
Radmila Vojvodić (Foto: AIESEC Crna Gora)

Stanje na tržištu rada može se promijeniti i poboljšati samo kroz sadejstvo institucija i studenata, ocijenila je rektor Univerziteta Crne Gore (UCG), Radmila Vojvodić, na prvom Montenegro Youth to Business forumu.

 Vojvodić je na forumu, koji je realizovala studentska organizacija AIESEC, govorila o načinu na koji UCG priprema studente za tržište rada.

 Ona je kazala da AIESEC i projekti kao što je Montenegro Youth to Business Forum, svima idu u korist.

 Forum je okupio preko 120 studenata i oko 40 predstavinka Vlade, nevladinog i korporativnog sektora, na kom su se mladi upoznali sa stanjem na tržištu rada.

 Forum je otvorila ministar rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević, a studentima se obratio i predsjednik AIESEC-a Crne Gore, Miloš Šćepanović.

„Kao što smo se borili da ovaj forum postane stvarnost, isto tako ćemo se boriti da i posao postane stvarnost studenata Crne Gore“, kazao je Šćepanović.

Počasni govornici na forumu su bili, redovni predavač na Ekonomskom fakultetu, Gordana Đurović, PR Porto Montengro, Danilo Kalezić i izvršni direktor kompanije DoMEn, Predrag Lešić.

Zorica Kovačević, Gordana Đurović
Zorica Kovačević, Gordana Đurović

Centralni događaj foruma bila je radionica Biserna ostrva, koju je realizovala Business Excellence Group, kompanija prepoznata po razvoju i organizovanju praktičnih programa poslovnih obuka. 

 Partnerske kompanije, Ernst&Young, Delta Holding, NLP i Porto Montenegro, realizovale su sedam različitih radionica, čije teme su bile, marketing, odnosi sa javnošću, poslovna komunikacija, prezentacione vještine, prodaja, time management i timski rad. 

 "Kroz razmijenu iskustava i praktične radionice studenti su, na forumu koji je održan u hotelu Ramada, naučili kako da se usavršavaju i postanu konkurentniji", saopšteno je iz AIESEC-a.