Volonteri "Alfa centra" uručili donaciju samohranoj majci Svetlani Nikčević

"Donacija je u vidu osnovnih životnih namirnica, odjeće i obuće koju su naši volonteri prikupili", kazala je Marina Došen, koordinatorka volonterskog kluba
698 pregleda 1 komentar(a)
Volonteri "Alfa centra" i porodica Nikčević
Volonteri "Alfa centra" i porodica Nikčević

Članovi volonterskog kluba "Alfa centar" iz Nikšića uručili su donaciju samohranoj majci Svetlani Nikčević, iz nikšićkog naselja Kličevo, sa kojom žive dvojica sinova.

To je jedna u nizu akcija koju volonterski klub, iako nedavno osnovan, s uspjehom realizuje.

"Donacija je u vidu osnovnih životnih namirnica, odjeće i obuće koju su naši volonteri prikupili. Hvala MI 'Goranović' koja je donirala suhomesnate proizvode i sa kojom ćemo nastaviti saradnju za dobrobit zajednice. U našoj opštini ima dosta socijalno ugroženih porodica i naš volonterski klub će nastaviti da realizuje akcije ovoga tipa", kazala je Marina Došen, koordinatorka volonterskog kluba.

Nikčevići, Svetlana, koja je slabijeg zdravlja, njen osamnaestogodišnji sin Božidar i desetogodišnji Jovica, uspijevaju, kako rekoše, nekako da se snađu.

"Situacija nam je kako kad, nekad bolje, nekad gore, ali seka se. Imam socijalnu pomoć od 96 eura, i svako jutro idem u Straševinu u jagode. Uberem do desetak gajbi, to je 10 eura. Božidar je trenutno na Žabljaku, ima neke ovce koje čuva, i svoje i tuđe. Za nas ova pomoć znači dosta kao i svaka do sada i veliko hvala svima", kazala je Svetlana.

Bonus video: