Volonteri čistili prostor kod jezera Krupac: Niko iz lokalne uprave se nije pojavio

Organizatori akcije su ekoloski pokret "Ozon" i Lake fest, a podržali su je EPCG, koja gazduje pomenutim prostorom, i pivara "Trebjesa"
69 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2015. 15:41h

Tridesetak volontera, među kojima su najbrojniji bili članovi nedavno osnovanog Tiatlon kluba "Nikšić" čistili su danas prostor kod jezera Krupac, čuvene topole (kojih gotovo i da nema), prostor na kome će i ovoga ljeta biti organizovan Lake fest.

Organizatori akcije su ekoloski pokret "Ozon" i Lake fest, a podržali su je EPCG, koja gazduje pomenutim prostorom, i pivara "Trebjesa".

Da popularnom izletištu, koje je stradalo u nevremenu prošlog ljeta kada su desetkovane topole, mnogi žele da vrate stari sjaj pokazala je Emilija Stojković, koja još nije napunila tri godina, ali je došla da čisti.

Onoliko koliko ona može. A može mnogo više nego pojedini odrasli.

"Svjedoci smo da poslije prošlogodišnjih vremenskih neprilika je malo šta urađeno da se ovaj prostor revitalizuje iako su bila velika obećanja, pogotovo lokalne uprave. Žao mi je što lokalna uprava nije našla za shodno da se ovdje pojavi i pošalje podršku i poruku da građani koji rade i sređuju prostore na teritoriji opštine zaslužuju podršku", kazao je Aleksandar Perović, direktor "Ozona".

Međutim, Eletroprivreda još uvijek nije ispunila svoju obavezu i očistila pomenuti prostor, iako je to bila u obavezi da uradi još prošle godine.

Peđa Zečević, direktor Lake festa, kazao je da su učešćem u akcij željeli da pokažu svoj odnos prema prelijepom izletištu, i izrazio nadu da će takvih akcija biti više jer bi prostor oko jezera Krupac mogao da postane sportsko-rekrativni kompleks.

"Mi ćemo pokušati da ovaj prostor učinimo koliko-toliko čistim. Čak ćemo pokušati da teren malo poravnimo, pogotovo dio gdje su ostali "krateri’”, kazao je Zečević, misleći na rupe koje su ostale nakon izvađenog korjenja srušenih topola.

Najvrijedniji učesnici akcije, Sandra Šabotić, Milena Kuzman i Katja Vemić, članice Triatlon kluba "Nikšić", koje su sakupile najviše otpada, dobile su komplet karata za Lake fest, dok su svi učesnici akcije dobili reciklažne cegere.

Galerija

Bonus video: