Vozač optužuje Fab live da njihovo gorivo sadrži vodu, Fab live: To nije tačno

Predstavnica “Fab live” tvrdi da oni “uzimaju gorivo od “Jugopetrola” i da su baš tog dana dobili nove količine, koje su ispitane
387 pregleda 31 komentar(a)
Fab live, gorivo, Foto: Luka Zeković
Fab live, gorivo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.02.2013. 17:05h

Stari-novi problem sa kvalitetom goriva na benzinskim pumpama u Crnoj Gori zadao je muku i vozaču “ševrolet kruza” Drašku Boškoviću, koji tvrdi da mu je loš eurodizel natočen na pumpi nadomak Golubovaca zamalo pokvario automobil.

Međutim, iz firme “Fab live” doo, koja je njen vlasnik, tvrde da to nije tačno jer je ono nedavno kontrolisano i potpuno ispravno.

Bošković je prije dva dana, kako je ispričao za “Vijesti”, natočio eurodizel za 50 eura, na pumpi “Fab live”.

"Tek što sam se odmakao upalila mi se lampica koja pokazuje da nešto nije uredu sa automobilom i ja sam pošao u servis “Osmanagić”, koji je ovlašćeni serviser. Zamijenili su mi filtere i nakon urađenog atesta na gorivo saznao sam da je u njemu bilo vode”, rekao je on.

Dokument kojim servis potvrđuje da je pronađna voda

Bošković se zatim sa ocem, koji je, kako tvrdi, sve vrijeme bio sa njim, vratio na pumpu i obavijestio ih šta se dogodilo.

O tome šta se tamo dogodilo međutim postoje oprečne tvrdnje. Bošković je ispričao za “Vijesti” da su otac, on, prodavac goriva i direktorica pumpe pregledali video snimak, na kome se vidi da je sipao gorivo kod njih. Račun, kako je rekao, nije imao, kao i većina vozača koji sipa benzin, zato što je direktno platio prodavcu koji sipa gorivo umjesto da idu na kasu.

Međutim, u odgovoru firme “Fab live” piše da to nije tačno.

"Osoba je došla sa pritužbama na našu benzinsku stanicu sa flašom goriva u ruci i naveo isto što je rekao i vama. Ničim nije potkrijepio da je gorivo sipao na našoj benzinskoj stanici (nije imao fiskalni račun, nije htio da se vrate snimci da se utvrdi da li je i koje gorivo sipano u njegov rezervoar, niti da se uporede uzorci goriva koje je on donio i onog koje smo točili taj dan našim kupcima) tako da je osnovana naša pretpostavka da se radi o licu koje je došlo sa namjerom da napravi problem i anti reklamu našem objektu”, rekla je “Vijestima” predstavnica kompanije Nela Anđušić.

Predstavnica “Fab live” Nela Anđušić tvrdi da se radi o “licu koje želi da napravi antireklamu objektu” i koje nije imalo račun za obavljenu kupovinu. ”Ničim nije potkrijepio da je gorivo sipao na našoj benzijskoj stanici”, kazala je Anđušić

Prošle godine sličan problem prijavilo je dvoje turista iz Srbije, kojima je u servisu takođe rečeno da im sa automobil “sitroen4” pokvario zbog nekvalitetnog goriva koje su natočili na pumpi na primorju.

“Vijesti” su ranije objavile da je za kvalitet goriva na pumpama jedino nadležna ekološka inspekcija, koja se bavi njima jedino sa pozicije zaštite životne sredine, dok državne institucije jedna drugoj prebacuju odgovornost za “nadzor kvaliteta derivata u prometu”.

Anđušić: Baš tog dana smo dobili ispitano gorivo

Predstavnica “Fab live” Nela Anđušić tvrdi da oni “uzimaju gorivo od “Jugopetrola” i da su baš tog dana dobili nove količine, koje su ispitane, a o čemu je ona dokumentaciju dostavila “Vijestima”.

“Ispitivanje goriva redovno sprovodi nadležna ekološka inspekcija na način što nenajavljeno dolazi sa predstavnicima Intre, ovlašćene kuće za ovakva ispitivanja radi kontole kvaliteta goriva”, rekla je ona.

Izvještaj od 15. januara koji je dostavio Fab live

Uprava za inspekcijske poslove, pod čijom nadležnošću su skoro sve inspekcije u Crnoj Gori, juče nije odgovorila na pitanja “Vijesti” o tome da li će postupati u ovom slučaju.

Bonus video: