Vozač službenog vozila negira da je napao načelnika Vojvodića

"Kada sam mu kazao da treba svako da radi svoj posao, odgovorio mi je „vidjećemo kako ćeš proći“"
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2011. 18:43h

Načelnik Komunalne policije Radisav Vojvodić saopštio je da ga je napao vozač službenog automobila PG MN 129, jer ga je slikao u Ulici Stanka Dragojevića prilikom nepropisnog parkiranja.

Iz Uprave policije je saopšteno da pomenuti automobil pripada Upravi policije, i da je D.L., koji je danas upravljao vozilom, negirao da se događaj desio na način koji je opisao načelnik Vojvodić.

Vojvodić je kazao da je lično obilazio teren i snimao i da je napravljeno 28 fotografija nepropisno parkiarnih automobila.

"Lična upozorenja, čak i samo fotografisanje bilo je dovoljno da jedan dio vozača a među njima i sa diplomatskim tablicama ukloni svoja nepropisno parkirana vozila. Na kraju obilaska iz ulice Stanka Dragojevića uputio sam se preko novog pješačkog mosta prema Komunalnoj policiji. Na polovini samog mosta sustigao me je mlađi korpulentniji potpuno ošišani momak. Upitao me je zašto sam slikao službeno vozilo reg. br. PG MN 129. Kazao sam mu da sam ja načelnik Komunalne policije i da radim svoj posao, odnosno bavim se uvidom stanja na terenu vezano za nepropisno parkirana vozila iz nadležnosti Komunalne policije. On je odgovorio „ Je li hoćeš li da ti slomim aparat i bacim ga u Moraču“ a meni očigledno isprečavajući se fizički prijetio", kazao je Vojvodić.

"Samo znaš da fotografišeš"

On je kazao da je odgovorio momku da mu nije dobro da proba to što je naumio ali i da pogleda njegovu službenu legitimaciju i pružio mu je.

"Uzeo je moju službenu legitimaciju dobro se zagledao i kazao „A ti si taj“. Kada sam mu kazao da treba svako da radi svoj posao, odgovorio mi je „vidjećemo kako ćeš proći“ i kazao „samo znaš da fotografišeš“. Predpostavljam da se radi o vozaču navedenog vozila" kazao je Vojvodić.

"Kada se ovako odnose prema meni pitam se kako se tek odnose prema inspektorima Komunalne policije?"

On je rekao da je tu informaciju saopštio medijima, kako bi javno svima bilo jasno da se “tako ne može barem prema meni ponašati niko, pa da mi je iz oka ispao”.

"Kada se ovako odnose prema meni pitam se kako se tek odnose prema inspektorima Komunalne policije? Svakako da ću navedeno prijaviti nadležnim organima", kazao je Vojvodić.

Policija će rasvijetliti slučaj

Uprava policije će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja relevantnih činjenica.

"Ukoliko se se ispostavi da su tvrdnje gospodina Vojvodića tačne, protiv D.L. će biti pokrenut disciplinski postupak, kao i postupak pred Etičkim odborom shodno Kodeksu policijske etike", navodi se u saopštenju Uprave.

Bonus video: