"Vrijeme je da svako izabere stranu, da se vidi ko su vojnici mafije"

Skup je protekao bez incidenata, a prema policijskim procjenama, na skupu je bilo oko 800 građana, dok je po nezavisnim procjenama bilo nekoliko hiljada ljudi
64 pregleda 332 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2012. 22:13h

20.06 Skup je završen, slijedi svirka bendova DemodeMolls i Punkreas. Novi skup nije najavljen.

20.05 Ćalović kaže da je narod srušio Lukšića. "Zbog nas će biti izbori", tvrdi Ćalović.

Galerija fotografija sa protesta >>>

20.01 "Vrijeme je da svako izabere stranu, da se vidi ko su vojnici mafije", poručuje Ćalović

20.00 "Kada je Prva najviše krala, Damjanović je rekao da je sve u redu. Taj čovjek je pomogao rušenje Centralne banke Crne Gore!", tvrdi Ćalović.

19.55 "Mene je sramota da nam SAD i svijet govore da smo mafijaška država", poručuje Ćalović. Ona kaže da će građani protiv organizovanog kriminala, ali ne nasilno jer "nismo kao oni".

19.52 Vanja Ćalović uzvikuje da "novac koji dajemo za poreze čuvaju u Prvoj (banci), da je održe!"

19.48 "Uzeli su nam još po euro zato što (Igor) Lukšić neće i ne smije da bude sa nama. Igra kako Milo (Đukanović) svira", poručuje Vučinić.

19.45 "Dolje batinaši, dolje ubice", uzvikuje sindikalac Janko Vučinić. "Srećan sam što sam siromašan, sramota je u Crnoj Gori biti bogat", kaže Vučinić.

19.37 Penzioner Slobo Velimirović se pita "dokle misli Lukšić da stavlja ruke u naše siromašne džepove?" Velimirović kaže da je uvrijeđen od ove vlasti.

19.32 "Juče su prebili čovjeka kome su ukrali ideju o Crnoj Gori", kaže Hodžić. On je pozvao poštene poslanike da izađu i bore se sa njima.

19.27 Demir Hodžić je poručio da se oni bore za besplatno obrazovanje, i pozvao kolege da izađu iz Studentskog parlamenta.

19.18 Skandiranje Slavku Peroviću: "Slavko, Slavko":

19.14 Građani su stigli ispred zgrade Vlade.

19.11 Ispred Tužilaštva sa razglasa kažu da su građani tu da kažu dosta.

19.07 Građani su stigli u Ulicu Slobode i zapaljene su baklje.

19.06 Ispred Centralne banke Crne Gore porčuno da "su nas natjerali da budemo ziranti Prvoj! 'Kasica prasica' je stvorena da peru pare kriminalaca".

19.01 "Vrijeme je da se pošteni poslanici ujedine! Ne živi se od zastave, himne i grba. Prestanite da nas dijelite!", poručuju sa razglasa.

18.56 Građani pred Skupštinom uzvikuju "ostavke, ostavke". Sa razglasa se pitaju "da li znaju da je narod pokraden do gole kože?". Skupština je nazvana izgubljenom institucijom.

18.52 Ispred zgrade predsjednika puštena pjesma "U svijetu postoji jedno carstvo".

18.50 Kolona prelazi Most Blaža Jovanovića.

18.45 Ljubica Gojković iz Građanskog fronta traži da se otkaže poslušnost "lažnim institucijama".

18.43 "Džaba vam avioni i kamioni, drugovi i kumovi. Sve nas je više", poručuju sa razglasa.

18.39 Sa razglasa poručuju da "Đukanović zbog fotelje stavlja na kocku budućnost Crne Gore".

18.34 Ispred Granda poručeno da su tu "narkobosovi ugledni biznismeni". Građani skandiraju "Milovi pacovi".

18.33 "Tražimo da policija radi svoj posao, da se hapse lopovi!", poručeno je sa razglasa.

18.30 Građani su u Ulici Ivana Vujoševića, a sa kamiona organizatori bacaju flajere.

18.28 Sa razglasa poručeno građanima da slikaju zgradu, "kao što oni nas slikaju".

18.25 Građani ispred ANB-a skandiraju "bando špijunska".

18.21 Građani ispred Pobjede uzvikuju "sluge režimske". Sa razglasa poručeno da je Pobjeda "ogledalo kriminalne Crne Gore. Oni pišu najsramniju stranu istorije!".

18.19 Ispred RTCG-a poručeno da je to jedna televizija sa dva kanala, ali milion laži. "Najgori javni servis u regionu". Građani skandiraju "lopovi, lopovi".

18.16 Sa razglasa je poručeno da je šetnja miran protest i pozivaju se građani da ne nasjedaju na provokacije.

18.14 Građani su krenuli u "obilazak stubova sistema".

18.08 Među okupljenim građanima su i neki lideri opozicionih partija - Nebojša Medojević, Goran Danilović i Andrija Mandić

18.03 Istaknut je transparent: "Sadašnjost je njihova. Budućnost, za koju smo uporno radili, je naša!"

18.00 Građani se okupljaju ispred zgrade UCG

Sedmi mirni građanski protest, u organizaciji Unije slobodnih sindikata, MANS-a i Studentske unije, biće održan u Podgorici sa početkom u 18 časova.

Pored ponovljenih zahtjeva za ostavkom Vlade zbog loše socio ekonomske situacije, organizatori će pozvati i poslanike da napuste parlament jer ne kontroliše Vladu koja je zarobljena u mreži organizovanog kriminala.

Građanski protesti u Crnoj Gori su počeli 21. januara zbog poskupljenja struje, nakon čega su organizatori tražili da se ponište sve štetne privatizacije zbog kojih su radnici ostali bez posla a privreda je uništena.

Zahtjevano je da tajkuni koji su se na ovaj način okoristili, a među njima je familija Đukanović i njeni prijatelji i rođaci, vrate novac u budžet, da se prekine sa svim ugradnjama na računima od kojih korist imaju samo tajkuni i mafija, a kojima se pogoršava težak položaj građana. Pošto ih Vlada nije ispunila, niti je pokazala namjeru zatražena je ostavka kabineta Igora Lukšića.

Protestno okupljanje počinje u 18 sati na platou ispred Univerziteta, nakon čega je do zgrade Vlade ponovo planirana protestna šetnja pored stubova režima RTCG i Pobjede, ANB, MUP-a, zgrade DPS i EPCG, Predsjedništva, Skupštine, Centralne banke,Tužilaštva i Suda.

Inače, organizatori protesta su preko Fejsbuka apelovali na sve koji mogu i žele da pomognu u fotokopiranju i štampanju materijala, doniraju sprejeve i žuto platno, jer je žuta boja simbol protesta.

Oni su pozvali građane da se jave na broj 020/266-326 ili, ukoliko imaju Fejsbuk profil, pošalju poruku u inbox grupe MANS i Protesti.

Galerija

Bonus video: