Vrtići prikupili preko 10 hiljada eura

U vrtićima Javne predškolske ustanove „Đina Vrbica“ prikupljeno je 6.367 eura, a „Ljubice Popović” 3.451 euro
50 pregleda 0 komentar(a)
Vrtići, Foto: Đina Vrbica
Vrtići, Foto: Đina Vrbica
Ažurirano: 23.02.2017. 07:15h

U podgoričkim vrtićima, koji su se pridružili akciji „Podrži, pobijedi", za liječenje oboljele djece od kancera, prikupljeno je preko deset hiljada eura.

U vrtićima Javne predškolske ustanove „Đina Vrbica“, prikupljeno je 6.367 eura.

U svim vaspitnim jedinicama „Đine Vrbica“ prije dva dana uspješno je realizovana humanitarna akcija na kojoj je novac prikupljan za Fondaciju „Budi human“, koja upravlja sumom prikupljenom za liječenje djece u inostranstvu.

“Cjelodnevna akcija organizovana je 21. februara u svim vaspitnim jedinicama ustanove, na dan koji je Savjet roditelja JPU 'Đina Vrbica" ustanovio kao Dan roditelja ustanove”, saopšteno je iz te ustanove.

Direktorica JPU „Đina Vrbica“ Nataša Tomović kazala je da je veoma zadovoljna rezultatima akcije u kojoj je učestvovalo više od tri hiljade mališana i svi zaposleni iz 14 vrtića.

„Roditelji i vaspitači i danas tokom dana donosili su uplatnice, a mi ćemo konačni zbir uplaćenog novca objaviti na oglasnoj tabli“, rekla je Tomović.

Tokom akcije u vrtićima, na štandovima su bili izloženi proizvodi koje su napravila djeca, uz pomoć vaspitača.

Posjetioci su imali priliku da kupe razne figure od papira i na taj način doniraju novac za djecu koja boluju od kancera, a kojima je pomoć potrebna zbog liječenja u inostranstvu.

Mališani su se na taj način pridružili akciji „Podrži, pobijedi“ u okviru koje je prošle sedmice održan prvi crnogorski Teleton na kojem je prikupljeno oko 367 hiljada eura.

Iz Uprave „Đine Vrbice” ove predškolske ustanove zahvalili su roditeljima na učešću i donacijama.

Slične humanitarne akcije prikupljanja novca za pomoć oboljeloj djeci organizovane su ranije i u JPU „Ljubica Popović“, u kojima su roditelji donirali 2.451 euro, dok je ta institucija izdvojila hiljadu eura pomoći.

Bonus video: