Vučetić o napadima pasa u Beranama: Ljekari nalaze pišu i u kafani

“Nikada nije bilo manje pasa lutalica u Beranama, a nikada nije bilo više tužbi“, rekao je Vučetić
141 pregleda 1 komentar(a)
azil, Berane
azil, Berane
Ažurirano: 17.10.2015. 14:26h

Direktor JP “Komunalno” iz Berana Savo Vučetić optužio je ljekare i advokate da i u kafanama pišu nalaze i tužbe protiv tog preduzeća, zbog navodnih ujeda pasa lutalica.

On je zatražio da se detaljnije ispitaju svi pojedinačni slučajevi, upitavši kako je moguće da trenutno ima više ujeda od pasa lutalica nego prije otvaranja azila za životinje.

“Nikada nije bilo manje pasa lutalica u Beranama, a nikada nije bilo više tužbi. Neki ljekari i neki advokati su postali servis građana da podnose tužbe protiv JP Komunalno“, rekao je Vučetić.

On je pozvao ljekare da povedu računa o svakoj povredi koja se prijavljuje kao ujed psa, odnosno da detaljno provjere da li se iza toga krije nešto drugo.

“Osnovno pitanje je da li se ovdje radi o komercijalizaciji. Zašto neko ne pozove Komunalno preduzeće kada se prave zapisnici. Građani pričaju, a ja ponavljam, da neki ljekari u kafanama pišu povredne liste“.

U Beranama je početkom godine otvoren prvi azil za pse lutalice i druge napuštene životinje na sjeveru Crne Gore. Projekat je realizovan sredstvima lokalnog budžeta, a upravljanje je povjereno JP “Komunalno”.

“Jedini na sjeveru Crne Gore imamo moderan azil za napuštene životinje, a umjesto da se smanji broj tužbi, one su povećane. Tu nešto nije u redu”, kazao je Vučetić.

On je ranije ocijenio da azil rješava veliki problem pasa lutalica.

Tada je saopšteno da se očekuje i smanjenje broja napada pasa lutalica.

U azilu trenutno može da se smjesti oko osamdeset pasa lutalica, a najavljeno je povćanje kapaciteta za još stotinu.

Ranije je iznesen podatak da je Opština Berane lani isplatila nekoliko desetina hiljada eura odštete građanima, zbog ujeda pasa lutalica.

Bonus video: